De laatste tijd zijn ADHD/ADD een veelbesproken onderwerp. Wat zijn de factoren die bijdragen aan het bestaan van een beperkte concentratie, leervermogen en/of sociaal gedrag? Hier bestaan veel verschillende visies over, maar tijdens deze presentatie zal de nadruk gelegd worden op de invloed van gluten en zuivel en de gevolgen van onze leefstijl in onze genen.
Na 30 minuten weet u wat voor invloed voedsel kan hebben op het endorfinesysteem en wat voeding zonder gluten en zuivel kan betekenen voor een persoon met ADHD/ADD. Tevens wordt er aandacht besteed aan voor waarschijnlijk nog veel mensen onbekende exorfinen. Hoe werkt het, wat doet het en hoe voorkom je een hoge exorfinebelasting?
Het DPP-IV enzym speelt hierin een cruciale rol. U komt te weten wat dit enzym doet en vooral wat een tekort aan dit enzym kan bewerkstelligen.
Over de spreker
Elly Korzelius heeft een jarenlange praktijkervaring in de traditionele Chinese geneeskunde en de orthomoleculaire geneeskunde.