ATABC2015 | Hét forum voor voedingsgeneeskunde!

Veerkracht

Voed de weerbaarheid tegen stress

29 mei | Expo Houten

Om brood op de plank te krijgen moeten we fysiek steeds minder hard werken. Toch blijven we in een opgejaagde maatschappij leven. Gebukt onder de nodige portie stress, sociale druk en vele overbodige zorgen. Een maatschappij die meer waarde hecht aan geld dan aan gezondheid.

'Bid liever voor een gezonde geest in een gezond lichaam', schreef de Romeinse dichter Juvenalis. Mens sana in corpore sano. Een gezonde geest gedijt enkel in een gezond lichaam. Maar je kunt het citaat ook lezen als: 'Je hebt niet veel aan een gezond lichaam zonder een gezonde geest.'

Stress cultiveert ongezonde eetgewoonten en sedentair gedrag. Ongezonde eetgewoonten leiden tot tekorten aan voedingsstoffen, die het metabolisme uitputten, ook in onze hersenen. Stress verergert bovendien deze metabole ontregeling. Een vicieuze cirkel, die dus twee oplossingen vergt.

We moeten gezond eten en regelmatig bewegen opdat we weerbaar zouden zijn tegen burn-out, depressie en angst. Opdat we de nodige ellende kunnen verteren. Maar we moeten ook voeding geven aan gezonde ideeën. Van stress een vriend maken. En een gezonde plek vinden in deze maatschappij. Iets waar we vaker bij moeten stilstaan.

Keynotes

Entree

€ 69,50
€ 49,50 (voor abonnees)
€ 29,50 (voor studenten)