VGBC2022 | Beurs en congres voor gezondheidsprofessionals

 

Beklijvend congres over voeding en gezondheid

20 mei 2022

Hoe krijgen we de patiënt zo ver dat hij begrijpt dat hij de regie in eigen hand mag (en moet!) nemen om het zelf herstellend vermogen aan te spreken? Hoe raakt de patient gemotiveerd  om te willen veranderen en dat vol te houden?

Het thema van VGBC is daarom dit keer: ‘Op Eigen Kracht; over zelfherstel, voeding en motivatie’. Wij willen u de juiste tools aanleveren om zó met de patiënt aan de slag te kunnen gaan dat deze op eigen kracht voor daadwerkelijke veranderingen zorgt die leiden tot blijvende gezondheidswinst. 

Welvaartsziekten zijn veelal te wijten aan een verstoord metabolisme. Door insulineresistentie, laaggradige ontstekingen, oxidatieve last of overtollige glycatie. De energie afkomstig van voeding raakt – op celniveau- niet goed verdeeld. Disfunctioneren van de mitochondriën is hiervan een gevolg dat zich bij veel ziektebeelden voordoet.

Op deze dag delen we kennis op het gebied van het metabolisme (en hoe hierop invloed uit te oefenen via de voeding), dysfunctionerende mitochondriën, zorg (voeding) op maat en blijvende gedragsverandering.

Power to the patients!

Schrijf nu in voor deze bijzondere congresdag op 20 mei met een interessant plenair programma met boeiende keynotes, een ruime keuze aan workshops om een mooi programma op maat samen te stellen en een uitgebreide beurs. 

Keynotes

Drs. Lieneke van de Griendt, huisarts, congresvoorzitter
Opening en inleiding: Op eigen kracht; over zelfherstel, voeding en motivatie

Prof. dr. Frits Muskiet, emeritus hoogleraar pathofysiologie en klinische chemische analyse
Invloed van voeding op zelfherstellend vermogen

Dr. Suzan Wopereis, principal scientist systeem bioloog, TNO
De vier pijlers van personalized nutrition

Meijke van Herwijnen, MSc MHA,deskundige leefstijl en gedragsverandering
Gezonde gewoontes: hoe krijg je een patiënt zover?

Drs. Lieneke van de Griendt, huisarts
Casuïstiek: de patiënt in zijn kracht

Het plenaire programma omvat interessante keynotes, daarnaast zijn er workshops en is er een uitgebreide beurs waar u zich op allerlei manieren over dit onderwerp kunt laten informeren.

We hopen u van harte u op 20 mei persoonlijk te ontmoeten in Expo Houten
Het congresteam