VGBC2022 | Beurs en congres voor gezondheidsprofessionals

Beklijvend congres over voeding en gezondheid

20 mei 2022

Welvaartsziekten zijn veelal te wijten aan een verstoord metabolisme. Door insulineresistentie, laaggradige ontstekingen, oxidatieve last of overtollige glycatie. De energie afkomstig van voeding raakt – op celniveau- niet goed verdeeld. Disfunctioneren van de mitochondriën is hiervan een gevolg dat zich bij veel ziektebeelden voordoet.

We kunnen hier een veelheid aan oplossingen voor bedenken, al dan niet gepersonaliseerd, maar zal een patiënt de adviezen wel volgen? Tijdens dit Voedingsgeneeskunde Congres staan therapietrouw en voeding centraal. Hoe zetten we de patiënt aan het roer van zijn eigen herstel? De sleutel ligt immers voor een groot deel in handen van de patiënt zelf. Als behandelaar komt het erop aan de patiënt te coachen om gedragsverandering duurzaam door te voeren.

Power to the patients!

Keynotes

Drs. Lieneke van de Griendt, huisarts, congresvoorzitter
Opening en inleiding: Op eigen kracht; over zelfherstel, voeding en motivatie

Prof. dr. Frits Muskiet, emeritus hoogleraar pathofysiologie en klinische chemische analyse
Invloed van voeding op zelfherstellend vermogen

Dr. Suzan Wopereis, principal scientist systeem bioloog, TNO
De vier pijlers van personalized nutrition

Meijke van Herwijnen, MSc MHA,deskundige leefstijl en gedragsverandering
Gezonde gewoontes: hoe krijg je een patiënt zover?

Drs. Lieneke van de Griendt, huisarts
Casuïstiek: de patiënt in zijn kracht

Het plenaire programma omvat interessante keynotes, daarnaast zijn er workshops en is er een uitgebreide beurs waar u zich op allerlei manieren over dit onderwerp kunt laten informeren.

We hopen u van harte u op 20 mei persoonlijk te ontmoeten in Expo Houten
Het congresteam