VGBC2020 | Beurs en congres voor gezondheidsprofessionals

VGBC gaat door!

Het Voedingsgeneeskundecongres ’Man vs. Vrouw, personalised health’ gaat door op dinsdag 8 september. In tegenstelling tot veel evenementen in onze branche kunnen wij, gezien de omvang van ons evenement en de enorme beschikbare oppervlakte van Expo Houten, VGBC 2020 voortzetten!

Wij houden ons hierbij uiteraard aan de geldende regels en afspraken volgens de Nederlandse corona-aanpak. Tevens beschikt onze locatie in alle hallen en subzalen over de modernste vorm van ventilatie, luchtafzuiging en verversing. Om de 1,5 meter-afstand te kunnen waarborgen, passen we zaalopstellingen, registratie, stands, catering, etc aan. Ook is er vooraf een gezondheidscheck en, in nauwe samenwerking met Expo Houten, besteden we extra aandacht aan hygiëne. Verder informatie over de richtlijnen en maatregelen kunt u vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.

Tijd om elkaar weer te ontmoeten. Tot 8 september en blijf gezond!
Tickets zijn verkrijgbaar voor € 20,- (excl. BTW) via https://voedingsgeneeskunde.nl/vgbc2020/tickets

Het congresteam

Voedingsgeneeskunde Congres (en beurs)

De wetenschap haalt een onevenredig deel van haar kennis uit de mannenwereld. Gezondheidsprofessionals evalueren de symptomen bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. De gevolgen zijn groot: er wordt nog te vaak een verkeerde diagnose gesteld en een verkeerde behandeling gegeven.

Mannen en vrouwen verschillen ook anatomisch, fysiologisch en psychologisch van elkaar, en die subtiele m/v-verschillen doen ertoe in de praktijk. Ook zien we dat mannen en vrouwen verschillend reageren op virusinfecties; het immuunsysteem zit immers anders in elkaar.

Tijdens dit congres zoomen we onder meer in op de embryologie, het microbioom en het hart, maar besteden we ook aandacht aan de verschillen die we zien in de Corona-epidemie. We gaan in op symptomen, oorzaken en behandeling, risico's en maatregelen met uiteraard oog voor voeding en voedingsstoffen. Ook beseffen we steeds meer dat mannen en vrouwen verschillen in de wijze waarop ze reageren op geneesmiddelen en voedingscomponenten. Meer rekening houden met specifieke verschillen zou de effecten kunnen optimaliseren.
Laten we de praktijk op maat snijden, en zowel vrouwen als mannen gezonder maken én houden.

Keynote-sprekers

  • prof. dr. Angela Maas, cardioloog en hoogleraar cardiologie voor vrouwen, RadboudUMC
  • prof. dr. Aalt Bast, hoogleraar toxicologie en dean Campus Venlo/Maastricht University
  • Robert Muts, osteopaat, mesoloog, directeur Integraal Medisch Centrum Amsterdam 
  • Jannet Vaessen, directeur WOMEN Inc., Alliantie Gezondheidszorg op maat
  • Jackie Dekens, projectleider bij de afdeling Genetica van het UMCG

Impressie VGBC2019