Een gave huid zonder ontstekingen, zo doe je dat!

Wie wil er niet een gave huid die vrij is van ontstekingen, rode vlekken en onzuiverheden? De huid is een barrière, net als de longen en het maagdarmkanaal (van mond tot kont). Tezamen vormen ze de verbinding tussen het binnenmilieu en het buitenmilieu van ons lichaam.

Deze barrières kunnen door verschillende factoren beschadigd raken waarbij stress, niet geschikte voedingsmiddelen en gebrek aan voedingsstoffen de meest belangrijke zijn. Het gevolg is een ontstekingsreactie die chronisch kan worden. Chronische inflammatie kan zich uiten in diverse klachten: onzichtbaar en inwendig, bijvoorbeeld via een prikkelbare darm, depressie of reuma of zichtbaar en uitwendig, bijvoorbeeld via onderhuidse ontstekingen, rosacea, eczeem of acné. De beste aanpak voor het verkrijgen van een gave huid is ook door zowel van binnenuit als van buitenaf de juiste aanpak in te zetten. Van binnenuit door het ontwikkelen van een leefstijl die de barrières sluit en gesloten houdt. Stressreductie, voeding, (mentale) ontspanning, sociale factoren spelen allemaal een rol. Uitwendig is onder andere hydratatie van de huid belangrijk. Water helpt daarbij juist niet, hoe contradictioneel dat ook mag klinken, ook niet als het in allerlei verzorgingsproducten zit met emulgatoren of andere toevoegingen. Puur en onbewerkt is het credo vanuit evolutionair perspectief. Hoe je op die manier een gave huid creëert met aandacht voor zowel de inwendige als de uitwendige oplossing is het onderwerp van deze workshop. Wie wil en kan mag het zelf ervaren.

Over de spreker
Geja Heinen is master in kPNI (Girona), master in Health, Education and Promotion (UM), orthomoleculair therapeut en voedingskundige alsook klanktherapeut, Vallei-coach en ondernemer. Ook bekwaamde zij zich in systemisch werk en is zij master in NLP. Zij is zowel nationaal als internationaal spreker tijdens congressen en cursussen. Haar focuspunt lag tijdens haar masterstudies en in haar huidige werk op het voorkomen en oplossen van vermoeidheid. Ze ontwikkelde daarvoor een uniek modulair programma. Zij is de initiator achter de basiscursus mycotherapie in de Benelux (werken met medicinale paddenstoelen) die zij met een Duitse expert in mycotherapie verzorgt. Ook is zij actief bestuurslid van kPNI.nl

Meer info via www.gejaheinen.com en www.zenchi-academy.nl