Dat mannen en vrouwen verschillend functioneren op metabool en immunulogisch vlak, is zo langzamerhand wel duidelijk. Ook mannelijke en vrouwelijke hersenen blijken verschillend te functioneren. Er bestaat zoiets als een mannelijk brein en een vrouwelijk brein. Die zien er anatomisch anders uit, werken anders en hebben dus ook verschillende mechanismen die ontregeld kunnen raken. Hierdoor kunnen verschillende pathologieën ontstaan.
Wat bepaalt nu precies welk brein je hebt? Is dat enkel je geslacht of bestaan er ook vrouwen met een mannelijk brein en vice versa? Deze workshop geeft je inzicht in de invloed van hormonen en omgevingsfactoren op de werking en ontwikkeling van de hersenen. Waarom zijn sommige mensen gevoeliger voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld autisme, terwijl anderen eerder een depressie ontwikkelen? Fien Demeulemeester geeft u een interessant inkijkje in het meer mannelijke en het meer vrouwelijke brein.
Over de spreker
Fien Demeulemeester is Reseach & Development Specialist bij Natura Foundation en Bonusan en docent in de opleiding Orthomoleculaire Therapie van Natura Foundation. Van oorsprong is Demeulemeester een sport-en bewegingswetenschapper, cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Gent in 2008. Vervolgens heeft ze zich verdiept in de osteopathie en studeerde ze in 2013 af als Bachelor in de Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy in Gent. Nog steeds gepassioneerd op zoek naar meer kennis, voltooide ze in 2016 de opleiding Orthomoleculaire Therapie bij Natura Foundation en behaalde het diploma klinische psycho-neuro-immunologie in 2018.