Is het activeren van Nrf2 een oplossing bij onbegrepen klachten?

Nrf2 is een steeds vaker gehoord begrip. Naarmate we ouder worden verliest ons lichaam de capaciteit om vrije radicalen te neutraliseren. Ter compensatie hiervan kan een lichaamseigen beschermingsmechanisme gestimuleerd worden: Nrf2. Deze transscriptiefactor stimuleert de aanmaak van antioxidatief werkende enzymen als catalase, glutathionperoxidase en superoxiddismutase. Deze enzymen bieden op hun beurt een effectieve bescherming in de strijd tegen veroudering en diverse ziekten. 

In deze workshop zal drs. Wim Kentie vertellen over wat Nrf2 is en welke rol dit speelt voor onze gezondheid. Er wordt ingegaan op het mechanisme, de effecten en de verschillende mogelijkheden om Nrf2 te stimuleren. Tijdens deze workshop deelt Wim Kentie ook zijn ervaringen uit de praktijk bij onbegrepen klachten.

Over de spreker

Wim Kentie is geneeskunde gaan studeren aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Na jarenlang als huisarts te hebben gewerkt in Schiedam kwam hij in aanraking met Neuraaltherapie en Orthomolecualire geneeskunde. Nadat hij zijn huisartsenpraktijk heeft overgedragen begint hij in Schiedam het centrum voor Biologische Geneeskunde. In 2006 verhuist de praktijk naar Ouddorp waar hij nog steeds praktiserend is. Hij is een van de oprichters van de Artsenvereniging voor Biofysische en Bio-informatietherapie, de ABB, die later is opgegaan in de AVIG. Vooral de verstoring van de stofwisseling in de mitochondriën heeft zijn aandacht gewekt. Dit heeft geleid tot intensieve contacten met Prof. Martin Pall, emeritus hoogleraar Biochemie aan de State University in de staat Washington.