Waars moet een goede immuniteitsformule aan voldoen?

In het basisadvies van de orthomoleculaire voedingsleer zit meestal een multivitamine, een Omega-3 preparaat en een vitamine C supplement.

De vraag "wat betekent gebufferde vitamine C?" wordt vaak gesteld. Voor een hoge inname van vitamine C is ascorbinezuur (de goedkoopste en meest gebruikte vorm van vitamine C) niet altijd geschikt, daar veel mensen deze zure vitamine C minder goed verdragen. Door de vitamine C te bufferen met mineraalascorbaten ontstaat een vitamine C (calcium- en magnesiumascorbaat), die niet alleen beter opneembaar is, maar ook het lichaam niet belast.

Maar je kan altijd nog een stapje verder met een volledige immuniteitsformule. Deze formule bevat naast de gebufferde vorm van vitamine C ook essentiële elementen in een goed opneembare vorm zoals OPC (druivenpitextract 95%), Quercetine, Gereduceerd L-Gluthation, Koper,  Mangaan en Zink.

Al deze ingrediënten zorgen samen voor een synergetisch effect, namelijk een betere opname in het lichaam en een krachtigere werking dan gewone vitamine C. Een ware immuniteitsformule.

Beste bezoeker

Gelieve u aan te melden om dit artikel te lezen. Registreer u hier, snel en gratis!