Fibromyalgie

De naam fibromyalgie staat voor een cluster van chronische symptomen van pijn verspreidt door het lichaam, waarvoor (nog) geen duidelijke lichamelijke oorzaak te vinden is. Patiënten met deze aandoening hebben pijn door het hele lichaam, gevoelige plekken in de spieren en last van algehele vermoeidheid.

Voor de behandeling van fibromyalgie wordt in de reguliere geneeskunde veelal gebruik gemaakt van niet-steroïde anti-inflammatoire pijnstillers (NSAID). Ook worden spierontspanners of spierverslappers voorgeschreven. Als slaapmiddel wordt wel eens gekozen voor een tricyclische antidepressiva. Echte positieve ervaringen kan men hiervan niet verwachten. 

Van een behandeling volgens de natuurgeneeswijze is voor fibromyalgiepatiënten goede resultaten te verwachten. Het krijgen van een goede nachtrust met natuurlijke middelen is zeer effectief gebleken. In dit bulletin wordt uitgelegd hoe je fibromyalgie kan behandelen zonder medicijnen en waar je allemaal op moet letten om de aandoening onder de knie te krijgen.

Beste bezoeker

Gelieve u aan te melden om dit artikel te lezen. Registreer u hier, snel en gratis!