4 daagse introductie Darmmicrobioom in ziekte en gezondheid
Cursus

Neem kennis van de laatste inzichten op het gebied van structuur en functie van het darmmicrobioom, het laatste inzicht in dysbiose-differentiatie en het effect van voeding, de diverse functies van het darmmicrobioom in het ontstaan van obesitas en de laatste inzichten in de relatie tussen darmmicrobioom en small intestinal bacterial overgrowth (SIBO). Er is veel aandacht voor therapeutisch management op basis van voedingsaanpassingen en ther­apeutisch management op basis van pro-pre- post- en synbiotica.
 

Vanaf 27 mei 2024 verzorgt Ortho Linea in nauwe samenwerking met het wetenschappelijke team van NL-Lab een Introductie vierdaagse over de rol van het darmmicrobioom in ziekte en gezondheid.
Sinds enige tijd wordt het darmmicrobioom internationaal herkent als een uiterst complex (netwerk)orgaan dat grote invloed op allerlei biologische processen in het menselijk lichaam heeft. Dit uit zich in een enorme wetenschappelijke productie van 20 tot 25 mainstream publicaties in peerreviewed tijdschriften per dag (!)
Omdat het zowel voor de beginnende als de ervaren behandelaar onmogelijk is om deze kennisstroom bij te houden komt Ortho Linea daarom tot het aanbieden van een Introductie vierdaagse over het darmmicrobioom in ziekte en gezondheid. Hiermee zal de beginnende behandelaar een begrijpelijke introductie krijgen van de meest recente medische inzichten.
Voor de ervaren behandelaar zal deze vierdaagse ook relevant zijn, wantook de gevolgen van de meest recente inzichten op modern en evidencebased therapeutisch handelen vormt een integraal deel van deze introductie vierdaagse.
Tijdens deze introductie vierdaagse zult u kennismaken met de laatste inzichten op het gebied van structuur en functie van het darmmicrobioom, het laatste inzicht in dysbiose-differentiatie en het effect van voeding, de diverse functies van darmmicrobioom in ontstaan van obesitas en de laatste inzichten in de relatie tussen darmmicrobioom en small intestinal bacterial overgrowth (SIBO). Daarnaast is er veel aandacht voor het therapeutisch management op basis van voedings-aanpassingen en therapeutisch management op basis van pro-pre- post- en synbiotica. Ook het gebruik van fytotherapeutica en bioactieve stoffen zal niet worden vergeten.
Deze introductie vierdaagse is van hbo-niveau. Dit betekent dat ze voornamelijk is bedoeld voor (beginnende) behandelaars in het bezit van het certificaat medische basiskennis op hbo-niveau.
Dit programma is enig in zijn soort in Nederland en wordt dan ook van harte aanbevolen.