DIM (3,3’-di-indolylmethaan) is een natuurlijke stof die in
het zure milieu van de maag ontstaat uit indol-3-carbinol (I3C),
een verbinding uit koolsoorten, radijs en daikon.
Indol-3-carbinol is een van de typerende verbindingen in
koolsoorten die ontstaat bij het kneuzen of koken van deze
groenten. DIM heeft een gunstige invloed op het
oestrogeenmetabolisme in de lever, wat kan resulteren in hogere
concentraties van 2-hydroxymetabolieten van oestrogenen en een
gezondere verhouding tussen 2-hydroxy-oestron (2-OHE1) en
16α-hydroxy-oestron (16-OHE1). Vanwege dit effect is DIM in vele
experimentele studies bestudeerd, met name in verband met
hormoongerelateerde aandoeningen zoals borstkanker en
prostaatkanker.
Beste bezoeker, u heeft geen toegang.
Enkel (web)abonnees hebben toegang tot tijdschriftartikelen. Het webabonnement is nog in de maak.
U kunt zich wel alvast (gratis) registreren en tal van andere webartikelen raadplegen!