Supervisie: Onbegrepen klachten vanuit de praktijk

Cursus
vrijdag 21 september 2018, 9u30

In de praktijk komen er vaak cliënten langs waarvan het niet meteen duidelijk is wat er aan de hand is of wat er het beste aan een specifiek probleem gedaan kan worden. Vaak zijn deze mensen vastgelopen in het reguliere circuit en kloppen met hun onbegrepen klachten aan bij de orthomoleculair therapeut als laatste redmiddel. Als beginnend therapeut kan u daarom cliënten krijgen waarbij u twijfelt over de aanpak. Om u hierin te begeleiden biedt de Ortho Health Foundation een cursusdag aan onder leiding van Marijke de Waal Malefijt. Daarbij zal zij (beginnend) orthomoleculair therapeuten ondersteunen om tot een geschikte aanpak te komen. Een intervisie, maar dan anders!

Wat kunt u verwachten

Door de theorie van het systeemdenken toe te passen naar de praktijk, gaan de soms ingewikkeld lijkende problemen waar u als therapeut mee te maken krijgt duidelijker en makkelijker worden. Vragen die gesteld moeten worden om inzicht te krijgen in het functioneren van de regelsystemen worden helder gemaakt. “Het hoe en waarom” naar de praktische toepassing. U krijgt beter inzicht in de prioriteiten van een behandeling. Soms kunnen “quick wins” belangrijk zijn om het vertrouwen te winnen van de patiënt. U leert de verschillende karakteristieken van onbegrepen klachten te onderscheiden. Na deze dag weet u welke tools nodig zijn om uw cliënt echt verder te helpen naar proces van genezing. Deze cursus biedt de handvaten voor de professionele ontwikkeling waar bijna elke therapeut behoefte aan heeft.

Lesmateriaal

De les is praktisch van aard en er wordt gewerkt vanuit de praktijk, niet de theorie. Er zullen dus geen sheets of syllabi worden uitgereikt. Als voorbereiding kunt u cliënten uit de praktijk met onbegrepen klachten op papier zetten en dit meebrengen naar de cursus.

Exclusief

Dit is een exclusieve scholing met een maximaal aantal deelnemers van 13 personen. Hierdoor is er voldoende tijd om uitgebreid casussen te bespreken die in uw dagelijkse praktijk voorkomen.  

Voor wie bedoeld

Deze praktijkdag is bedoeld voor alle reeds werkzame orthomoleculaire therapeuten en natuurgeneeskundigen die een relevante beroepsopleiding hebben afgerond, zoals Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut.

Vooropleiding

Accreditatie

MBOG, KTNO (BATC, VBAG, LVNG, NVST) in aanvraag. Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Financiëel

Kosten: 
€ 175.00
  • Exclusief 21% BTW en lesmateriaal
  • € 211,75 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee en een gezond lunchbuffet