Orthomoleculair Voedingsadviseur

Cursus
woensdag 23 januari 2019, 9u30

Overweegt u een carrière in de orthomoleculaire voedingsleer? Of wilt u als zorgverlener, personal coach of winkelier beschikken over professionele kennis op het gebied van de orthomoleculaire voedingsleer? Dan is deze 4-daagse cursus iets voor u. Het is de eerste stap in de orthomoleculaire voedingsleer van waaruit u verdere opleidingen kunt volgen.

Omdat meer dan 70% van alle gezondheidsklachten voeding gerelateerd is, is de cursus Orthomoleculair Voedingsadviseur een must voor iedereen die direct of indirect aan gezondheid voor mensen werkt. Als voedingsadviseur helpt u mensen inzicht te krijgen in hun leef- en voedingspatroon. U coacht mensen naar een gezondere levensstijl, waarin u hen zelf verantwoordelijk maakt en houdt voor hun gedrag en eetgewoonten. Dat kan natuurlijk alleen als u begrijpt wat voeding voor u kan betekenen.

Over de opleiding

De basis voor deze opleiding is de orthomoleculaire voedingsleer. Op basis van de nieuwe inzichten en ervaringen in de dagelijkse praktijk wordt de cursus telkens geactualiseerd. Echter blijft de basis van de orthomoleculaire principe dezelfde; met de juiste voeding zijn veel gezondheidsklachten te voorkomen, te verminderen en vaak zelfs op te lossen. In 4 dagen leert u alles over micronutriënten en macronutriënten en de rol die zij spelen bij obesitas, spijsverteringsproblemen, ziekte van Crohn, ontstekingen, vermoeidheid en vele andere vaak voorkomende problemen. Gezonde, eerlijke voeding wordt steeds belangrijker om overgewicht en voeding gerelateerde gezondheidsklachten te voorkomen. We weten nu dat meer dan 70% van alle gezondheidsklachten voeding gerelateerd is. Met gezonde voeding zorgt u er voor dat alle systemen beter werken en dat u beter uw afvalstoffen kwijt kunt. Ook het belang van een juist zuur-base evenwicht en uitleg over laaggradige ontstekingen maken onderdeel uit van de opleiding.  Zij geven inzicht in ziek zijn. U krijgt kennis van het totale immuunsysteem, de bijbehorende organen en hun functies. Ons lichaam is bijzonder  gecompliceerd. Aan de hand van een aantal belangrijke systemen, zoals de spijsvertering en de bloedsomloop, komt aan de orde hoe ons lichaam met voedingsstoffen en met NoCx om gaat. Daardoor wordt duidelijk waar, hoe en waarom veel gezondheidsklachten ontstaan. En als u leert wat verkeerd gaat, dan kunt u er ook wat aan doen.

Voor wie bedoeld

De cursus is toegankelijk voor mensen die voor zich zelf willen beginnen als personal coach en daarbij de nodige kennis over voeding en suppletie wilt meegeven. Ook voor mensen die in hun dagelijks werk met vragen worden geconfronteerd over voeding en voedingssupplementen is dit een erg interessante opleiding. Bijvoorbeeld mensen met een eigen praktijk gericht op voetverzorging, huidverzorging, afslanken maar ook sportscholen drogisten en apothekers, mensen die werken in natuurvoedingszaken, etc.

Kortom iedereen die beroepsmatig meer wilt weten over de werking van het lichaam en de waarde van goede voeding(supplementen) bij het voorkomen, verminderen en genezen van gezondheidsklachten.

Wat kunt u verwachten

We kennen in ons lichaam een aantal orgaansystemen en wanneer deze systemen goed fungeren, voelen we ons prettig, energiek en ontspannen. Echter, wanneer ze niet goed worden gevoed, ontstaan gezondheidsklachten. In de cursus komt de relatie tussen tekorten aan goede voeding, daardoor slecht functionerende orgaansystemen en de gezondheidsklachten die daardoor ontstaan, uitgebreid aan de orde. Daardoor leert u gezondheidsklachten herkennen en leert u wat u eraan kunt doen.

Deze cursus maakt het mogelijk om in redelijk korte termijn de basis van goede voeding te begrijpen  en de impact van zowel goede als verkeerde voeding op het lichaam. Daarmee kunt u mensen met gezondheidsproblemen voedingsadviezen geven om aan de klachten te werken en kunt u aan gezonde mensen voedingsadviezen te geven om hun immuunsysteem te versterken en daarmee de kans op gezondheidsproblemen te verkleinen. Dit maakt onderdeel uit van Healty Ageing.

Mensen die door de cursus enthousiast worden voor de orthomoleculaire voedingsleer, hebben hiermee een prima basis gelegd voor de opleiding Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur en de aansluitende opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut®.

Docent

De cursus wordt gegeven door Ineke Haisma. Zij heeft zelf de opleiding voor Orthomoleculaire Geneeskunde gedaan en heeft al meer dan tien jaar een eigen praktijk. Naast haar praktijk geeft Ineke lezingen en cursussen en is ze auteur van het boek ‘Met verstand gezond’.  

Opbouw van de opleiding

Iedere cursusdag wordt in de ochtend de stof behandeld aan de hand van een compleet losbladig naslagwerk van meer dan 200 pagina’s. Dit naslagwerk maakt onderdeel uit van de cursus.

In de middag vindt de vertaling van de stof plaats naar de praktijk; wat kun je met wat je in de ochtend hebt gehoord. Het is handig om daarbij het boek ‘Met verstand Gezond’ bij de hand te hebben. Dit boek maakt onderdeel uit van de cursus.

Inhoud van de opleiding

In de ochtendsessies komt onder meer aan de orde wat orthomoleculaire voeding is, wat het belang is van gezonde voeding, waarom voedingssuppletie nodig kan zijn, wat vitamines zijn en wat de verschillende vitamines doen, wat mineralen en spoorelementen zijn en wat de noodzaak daarvan is. Daarnaast wordt uitleg gegeven over aminozuren en enzymen en wat verantwoorde suppletie is.

In de middagsessies wordt onder meer aandacht besteed aan oorzaken van ziek worden, de meest voorkomende gezondheidsproblemen (zoals overgewicht, slaapproblemen, leververvetting, lekke darmsyndroom, ..) in onze westerse welvaartssamenleving, waarom voeding het beste medicijn is en hoe voeding van invloed is op onze lichaamssystemen (zoals de spijsvertering, het bloed, de ademhaling, …).

Certificering

Bij 100% deelname en bij het behalen van een voldoende ontvangt u het diploma Orthomoleculair Voedings Adviseur.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met hand-outs, syllabus en het lesboek "Met verstand gezond".

Accreditatie

KTNO (BATC, VBAG, LVNG, NVST) geaccrediteerd. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Financiëel

Kosten: 
€ 495.00
  • Exclusief 21% BTW, € 598,95 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, een gezond lunchbuffet op elke lesdag, lesmateriaal en het boek "Met Verstand Gezond’ van Ineke Haisma

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.