Aanvullend programma: nieuwste innovaties binnen het bewegingsapparaat

Lezing
maandag 15 januari 2018, 13u30

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze bijeenkomst duurt van 13:30 tot 16:30 uur en is gratis bij te wonen. De bijeenkomst is een aanvullend programma op de kennisbijeenkomst Botten, Spieren & Gewrichten die in de ochtend wordt gegeven. 

Aanvullend programma: nieuwste innovaties binnen het bewegingsapparaat

Na de kennisbijeenkomst Botten, Spieren & Gewrichten vindt er na de lunch een 2 uur durend aanvullend programma plaats. Dit programma is voor de professionals die op zoek zijn naar het neusje van de zalm op het gebied van gewrichten. Voor de professionals die al bekend zijn met glucosamine, chondroïtine, msm, collageen type II en groenlipmossel. Vitakruid heeft onlangs het nieuwe product Groenlipmossel extract & Ovomet® geïntroduceerd. En met name Ovomet® is de grote, maar nog onbekende, innovatie. Bij Ovomet® wordt er gebruik gemaakt van het membraan van de eierschaal. Dit membraan bevat van nature o.a. hyaluronzuur en collageen type I en wel meer dan 500 belangrijke eiwitten ter bescherming van het kraakbeen. Collageen type I wordt beter geabsorbeerd dan collageen type II. Ovomet® is een gepatenteerde vorm van eierschaalmembraan met een onderbouwing van een aantal zeer veel belovende studies.

Per dagdosering bevat ons product 300 mg Ovomet® zoals ook gebruikt in de studies zijn gedaan naar de effectiviteit van Ovomet®. Met slechts deze kleine dosering bleek Ovomet® de WOMAC waarde (WOMAC is een veel gebruikte eindvariabele in vergelijkbare studies, deze variabele representeert 3 zaken: pijn, mobiliteit en stijfheid) sneller te dalen dan veel gebruikte ingrediënten in voedingssupplementen. Zo is het ook effectiever dan de combinatie Glucosamine en Chondroïtine.

De docenten van het aanvullende programma zijn Elly Korzelius (oprichter van Vitakruid) en Erena Gil Quintana, PhD (wetenschappelijk medewerker Eggnovo). Eggnovo is de patenthouder van het productieproces van- en het product Ovomet®. Het aanvullende programma wordt deels in het Engels gegeven.