september 2011

Onze gezondheid is in handen van bacteriën. Zo'n 95 % van onze cellen in ons lichaam zijn micro-organismen. Over onze gasten is nog maar weinig bekend: de meeste bacteriën zijn zelfs nog niet geïdentificeerd. De helft van de bacteriesoorten in onze darmen vinden we bovendien uitsluitend terug in onze darmen.

Trefwoorden

De gevolgen van fastfood en zoetigheid zijn overbekend. Maar de hoeveelheid reclame die aanzet tot consumptie ervan is gigantisch.
Enkele Amerikaanse professoren hebben de voedingswaarde van wat op radio en TV gepromoot wordt eens becijferd.

Zo’n halve eeuw nadat fructose onder vorm van high-fructose corn syrup, HFCS, massaal op de markt gegooid werd, kan de wetenschap er eindelijk niet meer omheen hoeveel schade die aanricht.

Bij astma en COPD (chronisch obstructieve longziekten) is er een verminderde kwaliteit en functie van de luchtwegen. Er is een verhoogde gevoeligheid voor infecties, en deze verergeren dan weer de aandoening. Extra bescherming is dus van vitaal belang voor deze patiënten.