Spieren en Gewrichten

Om beweging mogelijk te maken en ons lichaam stevigheid te bieden bestaat het menselijk bewegingsapparaat uit botten, banden, pezen, spieren en gewrichten. De beenderen geven het lichaam zijn vorm en stevigheid en bieden een aanhechtingsplaats voor de spierpezen. Het bewegingsapparaat biedt het lichaam ondersteuning en stabiliteit.

De skeletspieren kunnen samentrekken waardoor wij ons kunnen voortbewegen en voorwerpen kunnen vastpakken. De afzonderlijke spierbundels en de gezamenlijke spieren zijn omringd door peesvliezen (fascia). De spier gaat heel geleidelijk over in de pees, waarbij zij steeds dunner en steviger wordt. Pezen zijn slecht doorbloed, waardoor genezing vaak een zaak van lange adem is. De gewrichten bestaan uit kraakbeen. Kraakbeen kan grote druk weerstaan en heeft een stootkussen functie. De matrix bestaat voornamelijk uit water en is opgebouwd uit een netwerk van collageen met proteoglycanen, hyaluronzuur en elastinevezels.

Er kunnen ontstekingen en slijtage in het weefsel ontstaan. De problemen die hieruit voortvloeien zal elk op zijn beurt weer anders behandeld worden. In dit bulletin bespreken wij de orthomoleculaire behandelmethode van een aantal veelvoorkomende problemen zoals: frozen shoulder, nekartrose, tenniselleboog, muisarm, lage rugklachten, hernia, jicht, posttraumatische spierdystrofie, carpaal tunnel syndroom.

Beste bezoeker

Gelieve u aan te melden om dit artikel te lezen. Registreer u hier, snel en gratis!