Behandelprotocollen: Insulineresistentie omkeerbaar
Cursus

Door het huidige voedingspatroon van veel mensen kan men ongevoelig worden voor het hormoon insuline, met als gevolg een versneld verouderingsproces en overgewicht. Overgewicht dat moeilijk te keren lijkt en een verouderingsproces dat gepaard gaat met symptomen zoals vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, gedragsveranderingen, gewrichtsklachten, aderverkalking, oedeemvorming, frequent plassen, menstruatie- en overgangsklachten, PCOS, hoge bloeddruk, spierklachten en oogklachten.

Een ander gevolg is de opslag van vet en dus het dikker worden, maar ook vet rondom de organen. Bij toenemende insulineresistentie ontstaat er uiteindelijk metabool syndroom of zelfs diabetes type 2. Een goede gevoeligheid voor insuline is dan ook een voorwaarde voor een gezond en fit lichaam. Op deze inspirerende dag wordt door Wouter de Jong, specialist op dit gebied, haarfijn uitgelegd waar je insulineresistentie aan kan herkennen en vooral ook wat de mogelijkheden zijn om het tij te keren.

Het doel van deze cursus is om aan de hand van behandelprotocollen te leren hoe insulineresistentie omkeerbaar gemaakt kan worden. In een stappenplan wordt geleerd hoe u bij uw cliënt insulineresistentie kunt constateren en behandelen.