
Het grote excuus van artsen om géén navraag te hoeven doen
  naar voedingsgewoonten van hun patiënten is: “Ik heb daar geen
  tijd voor.” Een andere opmerking waarachter collega’s zich vaak
  blijken te verschuilen is: “Zo belangrijk is dat ook allemaal
  niet, het is niet evidence-based dat het veel uitmaakt.” De
  werkelijke reden is misschien wel gebrek aan kennis. In de tijd
  dat ik een studie volgde tot arts (1982 – 1989) was voeding
  een non-issue tijdens de opleiding. De enige zaken waar
  zijdelings aandacht aan besteed werd, waren dat je van eieren
  eten een te hoog cholesterol kreeg en dat te veel zout eten een
  hoge bloeddruk zou veroorzaken. Gynaecologen adviseerden in die
  tijd geregeld een zoutloos dieet bij hoge bloeddruk in de
  zwangerschap.
Beste bezoeker, u heeft geen toegang.
Enkel (web)abonnees hebben toegang tot tijdschriftartikelen. Het webabonnement is nog in de maak.
U kunt zich wel alvast (gratis) registreren en tal van andere webartikelen raadplegen!
      



