Stress en burn-out: twee fenomenen die steeds vaker en heftiger voorkomen. Vaak is het wel bekend wat de gevolgen zijn, maar weet u ook waar het daadwerkelijk uit voortkomt in het lichaam? In aanvulling op de reguliere geneeskunde gaat de Orthomoleculaire visie op dit probleem verder.
Het is niet altijd mogelijk een dieet te vrijwaren van gluten en caseïne. Mede door het grote aanbod en gemak van deze voedingsmiddelen met verslavende effecten. Gluten en caseïne vormen bij het verteren exorfinen. Indien deze onvoldoende worden afgebroken, kunnen ze grote effecten hebben op stress en burn-out.
Voor de afbraak is een protease (eiwit afbrekend enzym) nodig, Dipeptidyl peptidase-4 (DPP-IV). DPP-IV kan dus uitkomst bieden bij het afbreken van exorfinen die bij een persoon met een burn-out schade kunnen aanrichten.
Een burn-out ontstaat niet in een keer maar is vaak een gevolg van langdurig over je grenzen heengaan. Je doet heel erg je best maar er komt niets uit. Vaak wordt een burn-out verward met andere ziektebeelden zoals depressie, overspannenheid en CVS. Wouter de Jong, gespecialiseerd in (top)sport, orthomoleculaire voedingsleer, klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI), spijsvertering en darmproblematiek zal in zijn workshop "Stress en burn-out" de volgende aspecten behandelen:
- Wat is een burn-out en hoe ontstaat een burn-out?
- Invloed van stress op het lichaam
- Bijnieruitputting
- Wie krijgt een burn-out?
- Typische kenmerken van een burn-out
- Aanverwante aandoeningen
- Hoe een burn-out te behandelen?
- Hoe een burn-out te voorkomen?