Orthomoleculaire zorg voor kinderen
Cursus

Ben je orthomoleculair therapeut (in wording) en werk je regelmatig met kinderen of wil je dat gaan doen?
Dan is deze cursusdag Orthomoleculaire zorg voor kinderen echt iets voor jou.
Tijdens deze dag leer je hoe je vanuit de orthomoleculaire visie (de juiste moleculen passend bij het individuele kind) kinderen en hun ouders begeleidt bij het optimaliseren van de gezondheid.
Het is een uitgelezen kans om juist in de kindertijd deze ondersteuning op het gebied van voeding, leefstijl en gebruik van voedingssupplementen te bieden.

In de kindertijd wordt immers de basis gelegd voor de gezondheid voor het verdere leven. Het kinderlichaam en -geest zijn volop in ontwikkeling en erg ontvankelijk voor ondersteunde interventies. Epigenetische factoren, zoals milieu, het eetpatroon, beweging, medicatiegebruik en stressbelasting bepalen of (on)gunstige genetische factoren wel of niet tot expressie worden gebracht.  Daarnaast is de kindertijd dé periode om gunstige eet- en leefgewoontes aan te leren en ongezonde gewoontes af te leren. Iets waar op volwassen leeftijd op kan worden terug gegrepen. Hiermee worden een gezonde ontwikkeling van het kind gestimuleerd en gezondheidsklachten in de kindertijd en op volwassen leeftijd voorkomen.

Mochten zich gezondheidsproblemen voordoen dan helpt een orthomoleculaire zorg afgestemd op de oorzaak van de klachten, de persoonlijke situatie,  conditie en leeftijd van het kind de klachten verminderen en de vitaliteit en veerkracht vergroten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld buikpijn, obstipatie, diarree, eczeem, recidiverende luchtweginfecties (keel, neus, oren, longen), concentratieproblemen, gedragsmatige klachten en overgewicht.

Maar hoe pak je dat aan als orthomoleculair therapeut?
Waar let je op in je advisering specifiek bij kinderen?
Wat is veilig en effectief?
Hoe krijg je het kind en ouders mee in je behandeling? Hoe vergroot je de kans op succes?
Op al deze vragen krijg je tijdens deze cursusdag een praktisch antwoord.

We gaan in op de specifieke aandachtspunten in de leeftijdsgroepen van 0-1 jaar, 1-4 jaar, 4-12 jaar en 12-18 jaar. Je leert hoe en met welke basisprincipes een heleboel voorkomen kan worden. Hiermee kunnen ouders geholpen worden zodat hun kind in een gezonde, veilige en liefdevolle omgeving opgroeit.