Hormonale disbalans opsporen en oplossen

Cursus

Meisjes en vrouwen in hun vruchtbare jaren kunnen te maken krijgen met onregelmatigheden in hun hormonale cyclus en menstruatie. Veel voorkomende klachten zijn premenstrueel syndroom, overvloedige, pijnlijke en onregelmatige menstruatie, hormonale migraine en acné. 

In samenwerking met onze partner Medivere delen we in deze cursus de kennis over de vrouwelijke hormonale huishouding en de fysiologie die achter verstoringen daarvan schuilgaat. We gaan op zoek naar de oorzaken een ontstane disbalans. Je leert de vrouwelijke hormonale huishouding te begrijpen en waardevolle en betrouwbare diagnostische tests van onze partner Medivere tools toe te passen om onregelmatigheden te kunnen opsporen. Als je inzicht hebt in de oorzaken, kunnen deze vaak efficiënt worden verholpen met de juiste suppletie en leefstijlaanpassingen. 

In deze cursus behandelen we:
- De fysiologie van de vrouwelijke hormonale cyclus 
- Dat premenstrueel syndroom, overvloedige, pijnlijke en onregelmatige menstruatie, hormonale migraine en acné signalen zijn dat de cyclus verstoord is 
- Hoe je de diagnostische tests van onze partner Medivere inzet om inzicht te krijgen in de oorzaken van de verstoring 
- Hoe je verstoringen in de vrouwelijke cyclus oplost met behulp van voeding, leefstijl en suppletie 

Deze cursus is bedoeld voor:
- Orthomoleculair therapeuten met ten minste een afgeronde opleiding orthomoleculaire therapie 
- Gezondheidsprofessionals die gespecialiseerd zijn in vrouwenzorg 
- Gynaecologen 
- Hormoontherapeuten 
- Professionals bij vrouwenklinieken  

Na deze cursus weet je:
- Hoe hormonale disbalans bij vrouwen verklaard wordt vanuit fysiologisch perspectief 
- Hoe je een disbalans in de hormonale huishouding in kaart brengt 
- Hoe voeding, leefstijl en suppletie een oplossing kunnen zijn

Praktische informatie:
- Terugkijklink: voor dit event komt voor deelnemers een terugkijklink beschikbaar. Deze ontvang je maximaal 48 uur na het event op het opgegeven e-mailadres. Houd er rekening mee dat accreditatie alleen van toepassing is wanneer je live deelneemt. De terugkijklink levert dus geen certificaat op. 
- Certificaat: voor dit event is accreditatie aangevraagd. Na afronding ontvang je het certificaat van deelname in de online leeromgeving. 
- Prijs: € 107,40- excl. BTW 
- Bij inschrijving voor deze cursus geef je akkoord voor het delen van je gegevens met onze partner Medivere, zodat zij je informatie kunnen toesturen over de diagnostische testen.