Een veel gehoorde uitspraak is "Gezondheid huist in de darmen".

Congres
zaterdag 21 november 2020, 9u00 tot 17u00

Onderzoek laat zien dat een verstoorde darmflora gepaard gaat met allerhande klachten en is in relatie gebracht met chronische darmproblemen zoals IBS en constipatie, maar ook diarree. Aanvullend is er een relatie gelegd met minder voor de hand liggende toepassingen zoals versterking immuunsysteem, astma, allergische rinitis, eczeem, acne, atopische dermatitis, anti-aging, antioxidant effecten, cholesterol huishouding, gewichtsbeheersing, candida infecties, zwangerschap, gezondheid prostaat, het emotionele systeem en chronische vermoeidheid.

Probiotica en/of prebiotica zijn belangrijk hulpmiddelen om de flora samenstelling zo te manipuleren dat hij weer een positieve invloed op de gezondheid heeft. In relatie tot het microbioom van de huid, spelen bacteriën een belangrijke rol in de gezondheid van de huid. 

Tijdens het congres krijgen de bezoekers een compleet overzicht van welke stammen welke effecten hebben op de algehele homeostase en hoe deze te beïnvloeden is. Naast de effecten van probiotica op de darm zelf, zal er uitgebreid gekeken worden naar de gezondheidseffecten op de huid, immuunsysteem en het emotionele systeem.