Bijscholing: Orthomoleculaire zorg bij zwangerschap
Cursus

Aanstaande ouders willen graag zoveel mogelijk informatie verzamelen om de zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen. Hoewel er veel informatie online te vinden is, is het belangrijk om de juiste begeleiding van een verloskundige of gezondheidsprofessional te krijgen. Elke zwangerschap is anders en een geslaagd verloop hangt af van verschillende factoren zoals genen, voeding en leefstijl. De juiste behandeling moet hier dan ook op worden aangepast. Wil jij je cliënten zo goed mogelijk begeleiden bij de zwangerschap? Dan is deze cursusdag geschikt voor jou!

Het creëren van de juiste omstandigheden voor een succesvolle zwangerschap begint al vóór de conceptie. Helaas zien we in de afgelopen decennia een toename van vruchtbaarheidsproblemen. Dit komt door een aantal factoren, waaronder afgenomen spermakwaliteit bij mannen en een hogere prevalentie van ovulatiestoornissen bij vrouwen. Voeding, leefstijl en omgevingsinvloeden spelen hierbij een grote rol.

Daarnaast is het belangrijk om complicaties tijdens de zwangerschap te voorkomen. Goede adviezen en meer vertellen “wat wel te doen” in plaats van “wat niet te doen” staan hierbij centraal. Een gezond lichaam levert vaker een gezonde zwangerschap en een goede start voor moeder en kind.

Tijdens de zwangerschap zijn diverse voedingsstoffen belangrijk voor moeder én kind. Zo is algemeen bekend dat foliumzuur (B11) noodzakelijk is voor een zwangere vrouw, maar wist je dat vitamine B6 en B12 net zo belangrijk zijn in de DNA synthese? Ook andere nutriënten zoals omega 3-vetzuren, vitamine D en ijzer spelen een belangrijke rol bij een zwangerschap. In deze cursus leer je meer over deze voedingsstoffen, uit welke voeding je ze kunt halen en waar je op moet letten bij het voorschrijven van supplementen.

Gedurende de zwangerschap kunnen diverse kwaaltjes ontstaan die vaak op een natuurlijke manier goed te behandelen zijn. In deze cursus leer je heldere en deskundige adviezen te geven over de natuurlijke aanpak van onder andere blaasontsteking, maagdarmklachten, bloedsuiker, rusteloze benen, bloedarmoede, zwangerschapsmisselijkheid en bekkeninstabiliteit. Een passend voedings- en leefstijladvies kan helpen bij het effectief aanpakken van deze klachten.