Advanced Course: Immuunsysteem

Cursus
donderdag 2 mei 2019, 9u30

Wie het immuunsysteem begrijpt, begrijpt pas echt wat ziekte is. Het immuunsysteem is samen met de hersenen het meest complexe onderdeel van ons lichaam. Het verdedigt ons tegen tal van bacteriën, virussen, gifstoffen en parasieten, die het lichaam in bezit willen nemen. Een groot aantal ziekten wordt veroorzaakt door problemen die verband houden met het falen van het immuunsysteem. Aan de andere kant wordt het falen van het immuunsysteem veelal in de hand gewerkt door een verkeerde leefstijl. Het immuunsysteem is een ingewikkeld, geavanceerd en zeer belangrijk systeem van ons lichaam, welke te vaak wordt onderschat. 

Uit de praktijk blijkt dat we, omdat het zo complex is, vaak dan ook niet de moeite nemen om de functie echt te doorgronden. In deze twee dagen zullen we dat echter wel gaan doen. Het is een uitdaging, maar het levert inzicht op in het ontstaan van ziektebeelden en geeft veel mogelijkheden om heel gericht te behandelen. Bedenk dat uiteindelijk elke ziekte veroorzaakt wordt door een actie van het immuunsysteem!

Over de Advanced Course

De opleiding beslaat twee hele dagen waarbij allerlei zaken rondom het immuunsysteem worden uitgediept. Er zullen complementaire therapieën ter bevordering van het immuunsysteem worden besproken. Gedurende de cursus is er veel ruimte voor interactie met de cursisten en casuïstiek vanuit de praktijk. Van de cursist wordt een gedegen voorkennis verwacht zoals onderstaand. 

Voor wie bedoeld

De Advanced Course is bedoeld voor gevorderde therapeuten, zoals afgestudeerde studenten van de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut en andere medische professionals zoals artsen, gespecialiseerde verpleegkundigen, physician assistants, verloskundigen en complementaire therapeuten met een afgeronde opleiding, medische basiskennis en orthomoleculaire voorkennis. 

Doel Advanced Course

De cursist heeft na deelname aan deze cursus meer zicht op de logica binnen het immuunsysteem, wordt het functioneren van het immuunsysteem binnen het grotere geheel van het systeem de mens beter begrepen en krijgt inzicht in de rol van het immuunsysteem bij het ontstaan van diverse ziektebeelden.

Lesmateriaal

De Advanced Course wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut of gelijkwaardig

Accreditatie

Accreditatie is in aanvraag bij de MBOG en KTNO. Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Docent(en): 

Financiëel

Kosten: 
€ 275.00
  • Exclusief 21% BTW, € 322,75 inclusief BTW
  • Inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en een gezond lunchbuffet