augustus 2013

Het is een hele vooruitgang wanneer onderzoekers de term 'toxisch' in de mond nemen, want onze maatschappij blijft blind voor de nefaste gezondheidseffecten van toegevoegde suikers. Geef je aan muizen een normaal dieet en extra suiker (equivalent met drie blikjes frisdrank per dag voor mensen), dan zijn de toxische effecten reeds waarneembaar. Vrouwtjesmuizen sterven twee keer zo snel en de mannetjes gaan hun territorium zwakker verdedigen.

 

Trefwoorden

Beweging en voeding; hiermee kunnen mensen die tussen een normale en een hoge bloeddruk zitten veel winst behalen. Een grote groep mensen heeft hier last van, maar een deel weet dit niet.

Een hoog-normale bloeddruk wordt nu geclassificeerd als prehypertensie en is evenzeer een risicofactor gebleken voor hart- en vaatziekten als hypertensie. Tripeptiden uit melk kunnen op een natuurlijke wijze de ontwikkeling van hoge bloeddruk helpen voorkomen bij mensen met prehypertensie.

Trefwoorden

Tegen hiv is geen kruid gewassen. Aidsremmers zijn duur, niet-curatief en hebben ernstige bijwerkingen op termijn. Kan voeding helpen om een hiv-infectie te vermijden (of te behandelen)? Om die vraag op te lossen hebben een Amerikaanse en een Australische onderzoeker een fase 1-onderzoek met spirulina en een bruinwier opgestart.

Trefwoorden