Natura Foundation | Slaapproblemen: oorzaken & integrale behandeling
Webinar

Voldoende slaap is een belangrijke pijler van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Slaapproblemen zoals een slaaptekort of een niet optimale slaapkwaliteit beïnvloedt onze cognitie, alertheid, stemming, gedrag en veel verschillende ziektebeelden. Slaapproblemen kunnen ontstaan door verstoring van de slaap. Om optimaal te kunnen functioneren is het van belang om slaapproblemen op te lossen. Met welke praktische stappen kan je je cliënten helpen om slaapproblemen op te lossen?    

Los slaapproblemen op: een herstelplan 

Slaapproblemen liggen aan de basis van vele ziektebeelden zoals hypertensie, diabetes, depressie, hartaanval en beroerte. Er is zelfs een causale relatie gevonden tussen slaaptekort en cardiometabole aandoeningen. Andere gevolgen van slaapproblemen zijn bijvoorbeeld insomnia, apneu, dutjes doen overdag, narcolepsie, restless legs syndroom, verstoring van het bioritme, snurken of tandenknarsen. 

In dit webinar over slaapproblemen leer je dat slaapverstoringen vaak voorkomen en grote impact hebben op de levenskwaliteit en de algemene gezondheid. Het is van cruciaal belang de slaap te herstellen indien deze verstoord is. Je leert waarom slapen zo belangrijk is en wat de meest voorkomende oorzaken zijn van slaapproblemen. Je leert welke neuro-endocrinologische werkingsmechanismen schuilen achter het inslapen en doorslapen en hoe je deze op een natuurlijke wijze kan herstellen. Is er eigenlijk wel een ziekte zonder slapeloosheid? 

In dit webinar behandelen we: 
- De functie van slapen 
- Welke slaapproblemen er zijn 
- Het verschil tussen niet goed inslapen, doorslapen en niet genoeg kunnen slapen 
- Welke mechanismen het slapen beïnvloeden (IDO, NMDA, HPA) 
- Het belang van het bioritme 
- Invloed van voeding op slaap 
- Invloed van slaap op emotionele gezondheid 
- Diagnostiekmogelijkheden en vragenlijsten 
- Hoe je het herstelplan slaapproblemen toepast

 Na dit webinar weet je:
- Hoe je slaapproblemen kunt differentiëren 
- Wat de gevolgen zijn van slaapproblemen 
- Hoe je effectieve interventies kunt toepassen op slaapproblemen 
- Waarom het goed kan zijn om als eerste interventie slaap te verbeteren 
- Op welke manier je je cliënt met interventies op het gebied van leefstijl en suppletie kunt ondersteunen in de behandeling van een slaapprobleem en daaraan gerelateerde ziektebeelden.