Ziekte van Lyme: diagnostiek en integrale behandeling

Cursus
vrijdag 11 september 2020, 9u00
Logo OrthoKennis

De ziekte van Lyme, ook wel Borreliose genoemd neemt ieder jaar met zo'n 350.000 gevallen toe waarvan ongeveer 85.000 per jaar in Nederland. De verwachting is dat dit nog sterk gaat toenemen.

Tijdens deze dag zullen uitgebreid de nieuwste inzichten en pathofysiologie van de ziekte van Lyme besproken worden. Tevens de eigenschappen van Borrelia om het immuunsysteem te omzeilen en de verschillende diagnostische methodes bij gespecialiseerde laboratoria. Ook zal dieper ingegaan worden op de ziekte van Lyme als multisysteem-ziekte, de invloed op het immuunsysteem, orgaansystemen en de interferonsynthese.

Drs. Alex Leupen heeft veel ervaring met het behandelen van de ziekte van Lyme en post-Lyme en behandelt deze dag casuïstiek uit zijn praktijk.

Diverse behandelstrategieën voor een integrale behandeling van de ziekte van Lyme en post-Lyme zullen uitgebreid besproken worden, net als de rol van micronutriënten, macronutriënten en fytonutriënten bij de behandeling van deze aandoening. Ook de synergie tussen de verschillende nutriënten en voedingsadviezen komt deze dag ruim aan bod.

Deze cursusdag is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Na het volgen van deze cursus krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Meer informatie: https://www.orthokennis.nl/clinics/cursus-ziekte-van-lyme-2020

Tijdens deze dag zullen uitgebreid de nieuwste inzichten en pathofysiologie van de ziekte van Lyme besproken worden.