PNEI-Ortho opleiding

Cursus
donderdag 25 januari 2018, 9u00

Kennis over basale nutriënten zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren vormt een essentiële basis van de orthomoleculaire geneeskunde.

In de PNEI-Ortho opleiding leer je welke nutriënten een belangrijke rol spelen bij een vijftal belangrijke lichaamsprocessen die een centrale invloed uitoefenen op de algehele gezondheid.
In vier lesdagen worden de volgende vijf belangrijke lichaamsprocessen - en daarbij betrokken nutriënten - behandeld: methylatie, energieproductie, detoxificatie, neurotransmitterfunctionaliteit en de basale werking van het immuunsysteem.

 

Inhoud

In deze opleiding staat (basis)kennis omtrent de vijf genoemde processen en de nutriënten die hierin een belangrijke rol vervullen centraal. Daarnaast wordt ook ingegaan op:

  • Doseringen van relevante nutriënten;
  • De juiste keuze maken tussen verschillende vormen van vitaminen en mineralen;
  • Hoe tekorten te herkennen en deze aan te vullen met voeding en voedingssupplementen;
  • Hoe je klinisch onderzoek doet naar vitaminen en mineralen.

Na deze opleiding begrijp je in grote lijnen welke nutriënten betrokken zijn bij vijf belangrijke lichaamsprocessen, en kun je deze kennis gebruiken om een basisstrategie op te zetten. Deze opleiding vormt tevens een goede voorbereiding op onze PNEI-Basis opleiding.

Het lesmateriaal voor deze opleiding bestaat uit hand-outs van de presentatie en een specifiek voor deze opleiding samengesteld lesboek.

De opleiding kan, indien gewenst, afgesloten worden met een schriftelijk examen. Na het succesvol behalen van dit examen ontvang je een diploma. Kies je er niet voor om het schriftelijk examen af te leggen, dan ontvang je een certificaat.


Voor wie

Deze opleiding is uitermate geschikt voor mensen die zich willen oriënteren in de orthomoleculaire geneeskunde, maar ook voor mensen die zich verder willen bekwamen in dit bijzondere vak. Doordat de theorie achter de werkings-mechanismen helder en begrijpelijk wordt uitgelegd, en er veel interactie mogelijk is in de lessen, is deze cursus zeer geschikt als instapcursus in opbouw naar de PNEI-Basis opleiding.

Wanneer je de PNEI-Ortho opleiding én de PNEI-Basis opleiding met goed gevolg hebt afgerond, en tevens in het bezit bent van een CPION of SNRO erkent diploma Medische Basiskennis (MBK), kan je je als therapeut aansluiten bij de beroepsvereniging MBOG.

De PNEI-Ortho opleiding en PNEI-Basis opleiding zijn bij CellCare Academy te volgen. Een CPION/SNRO erkende opleiding Medische Basiskennis (MBK) is bij verschillende opleidingsinstituten in Nederland te volgen.

Data

Dag 125 januari 201809:00 - 17:30 uur
Dag 226 januari 201809:00 - 17:30 uur
Dag 322 maart 201809:00 - 17:30 uur
Dag 423 maart 201809:00 - 17:30 uur

Kosten

De deelnamekosten aan deze vierdaagse opleiding bedragen € 540,- (excl. BTW). Koffie, thee, fruit, lunch en lesmateriaal zijn hierbij inbegrepen. De kosten voor het optioneel schriftelijke examen bedragen € 275,- (excl. BTW).

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij MBOG, VBAG, BATC, NVST & LVNG.

Inschrijven

Inschrijven voor de PNEI-Ortho opleiding kan hier.