Orthomoleculair Specialist: Sport
Cursus

Voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde leefstijl. Menig persoon kiest een sport waar hij plezier uit haalt om tot voldoende beweging te komen. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten om op verantwoorde wijze (intensief) te sporten?

In deze vernieuwde driedaagse cursus leer je hoe je cliënten kan begeleiden met een orthomoleculair advies om de sportprestaties te bevorderen, maar ook bij ongemakken van de sporter. Denk aan gezondheidsklachten zoals overgewicht, blessures, gewrichtsslijtage, hormonale disbalansen, stress en vermoeidheid. Een deskundig op maat gemaakt voedings- en suppletieadvies en goede begeleiding is hierbij geen overbodige luxe. Hierbij leer je rekening houden met de persoonlijke doelen. Zo heeft een jonge man bijvoorbeeld andere behoeften en aandachtspunten dan een zwangere vrouw of een oudere man. Voor sporters geldt bij uitstek dat wat voor de ene sporter werkt, niet voor de andere sporter het geval hoeft te zijn. Maatwerk is ook hier erg belangrijk. Zo is er ook wat betreft suppletie ontzettend veel mogelijk voor de sporter. Maar waar moet je op letten, welke supplementen zijn zinvol en welke niet?

Orthomoleculair Specialist Sport is een driedaagse cursus waarbij je alles leert over de specifieke behoeftes voor de verschillende soorten sporters. Denk aan spiergroei, spierherstel, afvallen of juist aankomen en de algehele conditie. Zo leer je bijvoorbeeld ook begrijpen waarom mensen vaak ondanks gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging toch niet kunnen afvallen en welke lichamelijke oorzaken verantwoordelijk zijn van de gewichtstoename. Ook de basale thema’s komen aan bod, want wanneer word je eigenlijk gezien als sporter en hoe werken spieren nou precies? Op deze en nog veel meer vragen geven we antwoord tijdens deze cursus.