Orthomoleculair Specialist: Detox
Cursus

Het lichaam beschikt over een krachtig zelfgenezend vermogen om zich te ontdoen van afvalstoffen, helaas zorgen onze westerse eet- en leefgewoontes voor een permanente blootstelling aan toxische stoffen. Vrijwel dagelijks wordt ons lichaam blootgesteld aan stoffen in ons voedsel die er van nature niet in thuishoren.

Ons systeem wordt belast met chemicaliën uit onze directe leefomgeving, zoals: cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen. Ook stress zorgt voor een permanente druk op ons zelfgenezend vermogen. Een overmaat aan toxinen, zowel lichamelijk als emotioneel, draagt bij aan het fenomeen verzuring van weefsels en cellen. Dit ligt mede aan de basis van vroegtijdige (huid)veroudering en chronische ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten.

Detoxen

In de natuurgeneeskunde kennen wij de termen ontgiften, drainage, ontslakken of detoxen voor het intern reinigen van het lichaam van deze afvalstoffen of gifstoffen. Detoxen dient echter op een verantwoorde manier te gebeuren, omdat dit een enorme impact kan hebben op het lichaam.

In deze driedaagse cursus wordt geleerd hoe je jouw cliënten kunt helpen om het lichaam op een veilige manier te helpen ontdoen van gifstoffen, leer je uitgebreid welke organen er bij betrokken zijn, hoe deze werken en welke functies deze hebben in het detoxen. Daarnaast leer je hoe je de verschillende soorten detoxkuren werken en hoe je deze kunt begeleiden, zowel lichamelijk als mentaal.

Je leert een zorgvuldige anamnese te maken, zodat je jouw cliënt de juiste detoxmethode kunt aanbieden. Tevens is er veel aandacht voor voeding en het gezond houden van het lichaam na de detoxkuur. Deze cursus is ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken in combinatie met bewezen eeuwenoude natuurlijke detoxmethodes.