Optimaliseer het natuurlijk herstelvermogen met een goed werkend immuunsysteem
Cursus

Een goede werking van immuunsysteem is cruciaal voor onze gezondheid. Ons immuunsysteem beschermt ons tegen pathogenen en zorgt ervoor dat ontstane schade wordt hersteld. Maar wat als de pathogenenbelasting en/of schade zo groot is, dat het immuunsysteem alle zeilen bij moet zetten om problemen op te lossen? Dan is het immuunsysteem voortdurend in staat van paraatheid en ontstaat een situatie van een chronisch geactiveerd immuunsysteem, met negatieve gevolgen voor onze gezondheid.  

In deze online lesdag nemen we je mee in de werking van het immuunsysteem. Kennis over de invloed van voeding en leefstijl op ons lichaam wordt bekend verondersteld. De cursus is bedoeld als uitbereiding of opfrissing van je basiskennis over de werking van het immuunsysteem. De lesdag staat in het teken van fysiologie en pathologie van het aangeboren en verworven immuunsysteem. Het barrièresysteem, de eerstelijnsafweer en de tweedelijnsafweer komen allemaal aan bod. Je leert wat de functie is van deze onderdelen van het immuunsysteem en hoe ze samenwerken en elkaar beïnvloeden. We sluiten af met praktische interventies (voeding, leefstijl en suppletie) die je kunt inzetten om het immuunsysteem weer goed te laten functioneren zodat het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam optimaal werkt. 

Let op:  deze lesdag maakt deel uit van module 2 van onze opleiding Integrale Orthomoleculaire Therapie. Ben je momenteel cursist van deze opleiding of heb je deze recent gevolgd, dan maakt(e) deze lesdag al onderdeel uit van je lesprogramma.  

In deze lesdag behandelen we:
- Hoe het immuunsysteem fysiologisch werkt 
- Door welke oorzaken het immuunsysteem chronisch geactiveerd raakt 
- Wat de gevolgen op de gezondheid zijn van een overbelast immuunsysteem 

Deze online lesdag is bedoeld voor:
- Gezondheidsprofessionals met kennis van fysiologie en de invloed van voeding en leefstijl op ons lichaam 
- Behandelaars die in hun praktijk regelmatig cliënten zien die een slechte weerstand hebben, vaak ziek zijn en moeizaam herstellen van infectie of letsel 
- Therapeuten die op een holistische manier naar gezondheid kijken en het herstelvermogen van het lichaam willen activeren met natuurlijke interventies zoals leefstijl, voeding en suppletie 
- Deze lesdag maakt deel uit van module 3 van onze opleiding Integrale Orthomoleculaire Therapie. Ben je momenteel cursist van deze opleiding of heb je deze recent gevolgd, dan maakt(e) deze lesdag al onderdeel uit van je lesprogramma.  
 
Na deze lesdag weet je:
- Hoe het immuunsysteem functioneert 
- Wanneer sprake is van pathologisch functioneren van het immuunsysteem  
- Hoe de verschillende onderdelen van het immuunsysteem elkaar beïnvloeden 
- Wat de gevolgen zijn van disfunctioneren van het immuunsysteem 
- Hoe je het functioneren van het immuunsysteem en het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam kunt optimaliseren 

Praktische informatie:
- Prijs: € 105,- excl. BTW 
- Terugkijklink: voor dit event komt voor deelnemers [wel/geen] terugkijklink beschikbaar. Deze ontvang je maximaal 48 uur na het event op het opgegeven e-mailadres. Houd er rekening mee dat accreditatie alleen van toepassing is wanneer je live deelneemt. De terugkijklink levert dus geen certificaat op. 
- Certificaat: voor dit event is accreditatie aangevraagd. Na afronding van deze e-learning ontvang je het certificaat van deelname in de online leeromgeving.