Mondgezondheid: voeding en suppletie

Cursus

Tijdens deze clinic zal natuurdiëtist en integraal voedingstherapeut Tanja Visser ingaan op de relatie tussen voeding, suppletie en mondgezondheid, waaronder het gebit, tandvlees, mondslijmvlies en de tong. Ze bespreekt de invloed van de conditie van de mond op de gezondheid elders in het lichaam en welke klachten kunnen optreden bij verstoring van het mondmicrobioom. Ze geeft praktische handreikingen voor het optimaliseren van de mondgezondheid en het behandelen van een aantal mondklachten met voeding en suppletie. 

Een goede gezondheid begint met een gezonde mond. De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de relatie tussen voeding, leefstijl, conditie van de mond en de gezondheid elders in het lichaam. Een gezonde mond voorkomt mondklachten, zoals cariës, ontstoken tandvlees, parodontitis en een slechte adem. Zo wordt een dysbiose in het mondmicrobioom in verband gebracht met onder andere vroeggeboorte en een laag geboortegewicht, reuma, longontsteking, hart- en vaatziekten, Alzheimer en bepaalde vormen van kanker. In deze clinic bespreekt natuurdiëtist en integraal voedingstherapeut Tanja Visser wat de positieve en negatieve invloed is van een aantal voedingsstoffen op de conditie van het gebit, kaak, tandvlees, tong en mondslijmvlies. Ze geeft praktische handvatten voor het geven van voedings- en leefstijladviezen en suppletie om de mond gezond te maken en te houden. En ze gaat dieper in op de rol van voeding en suppletie bij het behandelen van een aantal mondklachten, waaronder cariës, aften, koortslip en mondbranden.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die al enige ervaring hebben op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Meer informatie en aanmelden: https://www.orthokennis.nl/clinics/Mondgezondheid-17-06-2022