Kennisbijeenkomst Vitamine B12 tekort

Seminar
maandag 16 november 2020, 9u30

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze kennisbijeenkomst is niet geaccrediteerd. Voor individuele accreditatie aanvragen kunnen wij een bewijs van deelname verstrekken. Deze is per e-mail opvraagbaar.

Deze bijeenkomst duurt van 09:30 tot 12:30 uur en kost €25,- exclusief BTW.

Vitamine B12 tekort

Een tekort aan vitamine B12 is een van de meest voorkomende tekorten die een therapeut ziet in de praktijk. Deze vitamine staat daarom ook steeds meer in de belangstelling. Het is een onmisbare voedingsstof met een brede werking voor lichaam en geest. Daarom heeft een tekort ook zo veel invloed en is er een breed scala aan symptomen merkbaar. Zo kan een tekort klachten geven op neurologisch, psychisch en lichamelijk vlak. Maar een B12 tekort wordt niet altijd makkelijk opgemerkt. Zo is er een hoop te doen om de bloedwaarden die gemeten worden. En als het tekort dan duidelijk is, wat is dan de therapie die je inzet? 

Er wordt veel gezegd over B12 en veel therapeuten zijn daarom op zoek naar goede informatie met betrekking tot deze vitamine. Niet alleen de verschillende vormen van B12 zijn belangrijk om rekening mee te houden, maar ook zijn samenwerking met foliumzuur en B6. En hoe zit het dan met B6 stapeling, en wat is pyridoxaal-5-fosfaat eigenlijk? In deze bijeenkomst neemt Wouter de Jong je mee in de wereld van vitamine B12. Met zijn uitgebreide orthomoleculaire en diëtistische kennis als achtergrond, weet hij op een duidelijke en eenvoudige manier de lastige materie van het methylatieproces en de betrokken vitamines B12, B11 en B6 toe te lichten. Wat zijn de symtpomen waar je op moet letten en wat maakt een supplement geschikt hierbij? Vitamine B12 tekort wordt beschouwd als oorzaak van vele chronische, vaak onbegrepen klachten. Wouter laat je naar huis gaan met een beter beeld van de invloed van deze vitamine en manieren om dit effectief in te zetten in de praktijk. 

Voedingssupplementen van Vitakruid sluiten naadloos aan bij de orthomoleculaire praktijk. Wij houden de wetenschappelijke studies nauwlettend in de gaten en wij zoeken altijd naar de best mogelijke oplossingen en innovaties.  Tijdens deze bijeenkomst leert u relevante producten in te zetten. U krijgt meer inzicht in de problematiek en het hoe en waarom welke voedingsstoffen doeltreffend ingezet kan worden, met als enig doel: meer resultaat van uw behandeling. Misschien krijgt u meer zelfvertrouwen maar in ieder geval meer vertrouwdheid met het merk Vitakruid.