Kennisbijeenkomst Depressie

Cursus
vrijdag 18 oktober 2019, 9u30

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze kennisbijeenkomst is niet geaccrediteerd. Voor individuele accreditatie aanvragen kunnen wij een bewijs van deelname verstrekken. Deze is per e-mail opvraagbaar.

Deze bijeenkomst duurt van 09:30 tot 12:30 uur en kost €25,- exclusief BTW (inclusief gezonde lunch).

Meer informatie en aanmelden?

Voor meer informatie en aanmelden, dient u te zijn ingelogd met uw professional account.

  • Vraag hier een professional account aan. 
  • Log hier in met uw professional account.

Depressie

In deze kennisbijeenkomst gaat orthomoleculair diëtist Latoya Boelé dieper in op de verschillende lichamelijke oorzaken van depressie. Als eerst wordt besproken welke rol neurotransmitters spelen bij de stemming en de aanmaak van deze neurotransmitters kan worden gestimuleerd met voeding, beweging en leefstijl. Daarnaast wordt er ingegaan op specifieke bloedwaarden-testen.

Vervolgens komt het verband tussen ontstekingen en depressie aan bod. Lang werd gedacht dat de hersenen en het immuunsysteem niks met elkaar te maken hadden. Men ging ervan uit dat de hersenen “immune privileged” waren, ofwel dat niks van het immuunsysteem door de bloed/hersenbarrière heen kan. Inmiddels is dat dit anders is! We bespreken hierbij het anti-inflammatoir dieet, beweging en bloedwaardetesten die kunnen worden ingezet. Als laatst bespreken we de darm; het tweede brein. Er werd lang gedacht dat een depressie in het brein ontstaat, maar er komt steeds meer bewijs dat de darmen en diens bacteriën hier ook een groot aandeel in hebben. Ook hier worden verschillende handvatten gegeven voor dieetadvies, bewegingsadvies en welke testen er kunnen worden ingezet.

Voedingssupplementen van Vitakruid sluiten naadloos aan bij de orthomoleculaire praktijk. Wij houden de wetenschappelijke studies nauwlettend in de gaten en wij zoeken altijd naar de best mogelijke oplossingen en innovaties. Tijdens deze bijeenkomst leert u relevante producten in te zetten. U krijgt meer inzicht in de problematiek en het hoe en waarom welke voedingsstoffen doeltreffend ingezet kan worden, met als enig doel: meer resultaat van uw behandeling. Misschien krijgt u meer zelfvertrouwen maar in ieder geval meer vertrouwdheid met het merk Vitakruid.