De behandeling van stress-, stemmings- en slaapproblemen
Cursus

Meer dan de helft van de Nederlandse ervaart stressklachten. In onze maatschappij is stress een chronisch probleem aan het worden. Veel oorzaken van stress zijn niet of nauwelijks oplosbaar en als we er niet op een goede manier mee om weten te gaan, legt stress een grote belasting op ons lichaam. Niet alleen psychisch, maar ook lichamelijk. Stemmings- en slaapproblemen kunnen het gevolg zijn van stress. En stress kan deze klachten ook verergeren.

In deze online lesdag gaan we dieper in op de oorzaken van stress en de pathologie van een chronisch geactiveerde stress-as. Kennis over de invloed van voeding, leefstijl en suppletie op ons lichaam, alsmede over de fysiologische werking van het stresssysteem wordt bekend verondersteld. We verdiepen ons in de neurologische en endocrinologische systemen die de stressreactie reguleren, waaronder de HPA-as (hypothalamus-hypofyse-bijnier-as) en het RAAS (renine-angiotensine-aldosteron-systeem). Je krijgt antwoord op de vraag hoe stress stemming en slaap kan beïnvloeden en welke gevolgen chronische stress, stemmingsproblemen en slaapproblemen hebben voor de gezondheid. We sluiten af met praktische interventies (voeding, leefstijl en suppletie) die je kunt inzetten om het natuurlijk herstelvermogen te activeren en de stresssysteem tot rust te brengen en te optimaliseren.  

Let op: deze lesdag maakt deel uit van module 3 van onze opleiding Integrale Orthomoleculaire Therapie. Ben je momenteel cursist van deze opleiding of heb je deze recent gevolgd, dan maakt(e) deze lesdag al onderdeel uit van je lesprogramma. 

In deze lesdag behandelen we:
- Wat chronische stress met je lichaam doet 
- Wat oorzaken en symptomen zijn van stress 
- Hoe stress stemming en slaap kan beïnvloeden 
- Welke gevolgen chronische stress, stemmingsproblemen en slaapproblemen hebben voor de gezondheid

Deze online lesdag is bedoeld voor: 
- Gezondheidsprofessionals met kennis van fysiologie en de werking van het stresssysteem 
- Behandelaars die in hun praktijk regelmatig cliënten zien met chronische stressproblematiek, stemmingsproblemen en slaapproblemen 
- Therapeuten die op een holistische manier naar gezondheid kijken en het herstelvermogen van het lichaam willen activeren met natuurlijke interventies zoals leefstijl, voeding en suppletie
- Gezondheidsprofessionals die cliënten behandelen met burn-out, bijnierproblematiek, slapeloosheid, slecht inslapen en doorslapen, sombere, depressieve en angstige gevoelens 
- Deze lesdag maakt deel uit van module 3 van onze opleiding Integrale Orthomoleculaire Therapie. Ben je momenteel cursist van deze opleiding of heb je deze recent gevolgd, dan maakt(e) deze lesdag al onderdeel uit van je lesprogramma.

Na deze lesdag weet je:
- Wat de pathologie is van een chronisch geactiveerde stress-as 
- Welke neurologische en endocrinologische systemen de stressreactie reguleren 
- Wat de functie is van de HPA-as en het RAAS in de stressreactie 
- Welke praktische interventies (voeding, leefstijl en suppletie) je kunt inzetten om het stresssysteem weer tot rust te brengen en te optimaliseren.

Praktische informatie:
Prijs: € 105,- excl. BTW 
Terugkijklink: voor dit event komt voor deelnemers een terugkijklink beschikbaar. Je ontvangt deze binnen 48 uur via het opgegeven e-mailadres. Houd er rekening mee dat accreditatie alleen van toepassing is wanneer je live deelneemt. De terugkijklink levert dus geen certificaat op. 
Certificaat: voor dit event is accreditatie aangevraagd. Bij live deelname ontvang je binnen 7 dagen een certificaat van deelname.