Bijscholing: Huidklachten
Cursus

De huid is ons grootste orgaan en staat in contact met zowel de buitenwereld als wat er zich binnenin het lijf afspeelt. Zo staat de huid bijvoorbeeld in direct contact met de darmen. Aan onze huid kunnen we daarom zien hoe het met onze gezondheid is gesteld. Vaak denkt men dat huidproblemen komen van een slechte hygiëne of een ongezond voedingspatroon. Dat zijn factoren die ermee te maken kúnnen hebben, maar vaak ligt er meer aan ten grondslag.

In deze bijscholing leer je wat deze onderliggende factoren zijn. We gaan dieper in op de invloed die vitamines en mineralen hebben op de opbouw en werking van de huid. Maar ook allergieën en intoleranties kunnen een rol spelen. Diverse huidklachten zullen daarbij de revue passeren, van acné tot eczeem en zonneallergie. Ook zullen enkele testmethoden besproken worden om de exacte oorzaak van huidklachten op te sporen.

Deze bijscholing is bedoeld voor therapeuten en behandelaars die meer verdieping willen over het ontstaan van huidklachten. De essentie is te achterhalen welke factoren hieraan bijdragen en wat de behandelmogelijkheden hierbij zijn. Na deze bijscholing ben je goed in staat om cliënten met diverse huidklachten in je praktijk zo effectief mogelijk te begeleiden.

De docent van deze bijscholing, Latoya Boelé is orthomoleculair diëtist en in haar praktijk The Food Hospital krijgt ze dagelijks te maken met personen die huidklachten ervaren. Als ervaringsdeskundige weet ze ook als geen ander hoe vervelend het is om huidproblemen te hebben, maar ook hoe lastig het kan zijn om deze onder controle te krijgen. Daarom is de juiste behandeling essentieel. Zij weet de kennis op een heldere en praktische manier over te brengen op de zorgprofessional om hiermee aan de slag te gaan.