Behandelprotocollen: Huid, haar en nagels

Cursus
woensdag 2 oktober 2019, 9u30

In deze dagcursus komen orthomoleculaire behandelprotocollen aan de orde die te maken hebben met klachten die betrekking hebben op huid, haar en nagels, het bindweefsel en het collageen. Bindweefsel is rekbaar weefsel dat alle onderdelen van het lichaam verbindt zoals de cellen van de huid, gewrichten, spieren en organen. Het bindweefsel is het fundament van de huid, het beendergestel, de bloedvaten en de spieren. Silicium speelt een rol bij de synthese van collageen en glycosaminoglycanen (bouwstenen van alle typen bindweefsel) en hydroxyapatiet (botmineraal); een tekort kan leiden tot afwijkingen van bindweefsel, gewrichten en botten, een verminderde afweer en atherosclerose. Bindweefsels spelen een grote rol in vele ziektes en aandoeningen waarvan de oorzaken vaak moeilijk aantoonbaar zijn. Een ontstekingscascade die op gang komt, kan door voeding en natuurlijke ontstekingsremmers bijgestuurd worden.

Zwavelhoudende aminozuren zorgen grotendeels voor de stevigheid van zowel huid, haren en nagels. MSM, biotine en silicium spelen een rol bij dun haar of zwakke nagels. Witte vlekjes op de nagels kan duiden op een zink tekort maar hoe kunt u dit meten? Problemen met de huid zoals acné, striae, littekens, rimpels, pigmentstoornissen, eelt of chronische zweren maar ook het snel krijgen van blauwe plekken kunnen met de juiste voeding en orthomoleculaire nutriënten verbeteren. Bepaalde voedingsstoffen helpen ook onderliggende huidlagen te beschermen.

De cursus richt zich op de orthomoleculaire en nutritionele geneeskunde. De opleiding is praktisch en geeft u de handvatten om voeding, beweging en voedingssupplementen te gebruiken en direct toepasbaar te maken in uw dagelijkse praktijk. U gaat aan de slag met orthomoleculaire behandelplannen voor huid, haar, nagels en het verbeteren en ontgiften van het bindweefsel. In de praktijk van de huidtherapeut of schoonheidsspecialisme wordt de oplossing veelal gezocht aan het behandelen van de buitenkant. Terwijl het behandelen van binnenuit met bepaalde voeding en nutriënten spectaculaire resultaten valt te verwachten.

Overzicht van de cursus/wat er in de cursus aan bod komt

Nutriënten kunnen pas effectief zijn als de basisvoeding goed is. Eén enkel voedingsmiddel zal niet voldoende werkzame hoeveelheid leveren om een effect te bereiken. Voor het behandelen van veel voorkomende aandoeningen hebben we extra nutriënten nodig die met elkaar samenwerken en een synergie hebben om een bepaald doel te bereiken.

Het programma bestaat uit:

  • Bindweefselzwakte
  • Bindweefselaandoeningen
  • Bindweefselontsteking
  • Sclerodermie
  • Spataderen
  • Artrose, osteoporose
  • Huidproblemen
  • Haar en nagels

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende therapeuten en orthomoleculair diëtisten, Maar ook voor voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten, drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers is dit een interessante cursus.

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om aan de hand van behandelprotocollen te leren hoe bindweefselzwakte en onder het programma genoemde onderwerpen behandeld kan worden. Het leren toepassen van voeding, beweging en suppletie als behandelstrategie. De cursus richt zich op therapeuten die zich verder willen verdiepen in de orthomoleculaire therapie.

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van bovengenoemde onderwerpen. De therapeut kan aan het einde van de cursus verbanden leggen tussen de samenhang van de verschillende ziektebeelden en voedingstekorten.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, LVNG, NVST) en NWP geaccrediteerd. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

 

Docent(en): 

Financiëel

Kosten: 
€ 60.00
  • Exclusief 21% BTW, € 72,60 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, gezond lunchbuffet en lesmateriaal

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.