Basisprincipes orthomoleculaire geneeskunde en ondersteuning darm en lever

Cursus
vrijdag 16 april 2021, 9u00

Tijdens deze praktische clinic neemt Olivia Krom u mee in de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde. Aan bod komen vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren en probiotica. Er zal uitgebreid stil worden gestaan bij de werking en vooral de synergie tussen vitaminen en mineralen. Ook de belangrijkste positieve en negatieve interacties met reguliere geneesmiddelen worden besproken en de orthomoleculaire ondersteuning van de darm en lever.

Tijdens deze praktische clinic neemt Olivia Krom u mee in de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde. Aan bod komen vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren en probiotica. Er zal uitgebreid stil worden gestaan bij de werking en vooral de synergie tussen vitaminen en mineralen. Ook de belangrijkste positieve en negatieve interacties met reguliere geneesmiddelen worden besproken.

Verder vertelt Olivia waarop te letten bij het adviseren van supplementen. Denk aan goed opneembare vormen van mineralen, actieve vormen van B-vitaminen en verschillende probioticastammen. Zij geeft antwoord op de vraag welke vitaminen en mineralen niet mogen ontbreken in een kwalitatieve multivitamine, hoe het zit met doseringen en wat men verstaat onder basissuppletie. Natuurlijk is er ook aandacht voor de verschillende vetzuren, zoals EPA en DHA.

In de middag komt de orthomoleculaire ondersteuning van darm en lever aan bod, waarbij laboratoriumonderzoek, voeding en leefstijl ook worden besproken.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten (zoals natuurgeneeskundigen, di√ętisten, homeopaten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen) en artsen die kennis willen maken met de orthomoleculaire geneeskunde en het geleerde direct in de praktijk willen brengen.

Meer informatie en aanmelden: https://www.orthokennis.nl/clinics/basisprincipes-orthomoleculaire-genee...