augustus 2011

Enkele jaren geleden werd ontdekt dat de darmflora van obese mensen substantieel verschilt van die van hun slankere soortgenoten. En dat bij afslanken ook de darmflora wijzigt. Het is dus een interessante vraag wat het verband is tussen beide. Speelt de darmflora een rol bij de opname van voedingsstoffen?

Ook in 2009 vertoont het 200 pagina’s dikke rapport van het U.S. National Poison Data System (op basis van 60 gifcentra) de veiligheid aan van voedingssupplementen: geen enkel overlijden ten gevolge van vitamines, mineralen, aminozuren, kruiden ...

Trefwoorden

Een Indische studie stelt dat probiotica een natuurlijk, effectief én economisch alternatief zijn in de strijd tegen periodontale ziekten. Probiotica in de voedingspatroon geeft adequate preventie voor de ontwikkeling periodontale pathologie. (En het komt ook de rest van de gezondheid ten goede!)

Trefwoorden

Enkele maanden geleden nog was, zowel in medische als beleidskringen, de ‘veiligheid’ van aspartaam nog onbetwistbaar. Thans is de EU wel bereid de herbeoordeling van aspartaam met acht jaar te vervroegen naar 2012.

Vroege introductie van probiotica (laatste zwangerschapstrimester en eerste levensjaar) blijkt de incidentie van eczeem te verlagen bij risicokinderen.