juni 2010

Nadat in India vier meisjes stierven na vaccinatie met Gardasil werd het Gardasil-vaccinatieprogramma stopgezet door de overheid. Tevens werden complicaties gerapporteerd bij 120 andere meisjes (maagproblemen, epilepsie, hoofdpijn en vervroegde menarche).

Trefwoorden

Op basis van de resultaten van de TOMBOLAstudie (Trial of Management of Borderline and Other Low-Grade Abnormal Smears) stelt de leidende wetenschapper Dr. Maggie Cruickshank dat testen voor HPV geen nut heeft voor de opsporing van baarmoederhalskanker. In de studie werden 4439 vrouwen met een ‘borderline’ of ‘mild positieve’ uitslag op het uitstrijkje (Papanicolao of PAP-smear) getest op HPV-infectie en gevolgd op de ontwikkeling van kanker.

Het is een slecht bewaard geheim dat dit ook geldt voor de relatie tussen de wetenschappelijke literatuur en de farmaceutische industrie. En er is nu een wetenschappelijke studie die aantoont dat dit inderdaad zo is.

Kemper en Hood onderzochten heel specifiek de farmaceutische publiciteit in een aantal ‘gerenommeerde’ wetenschappelijke tijdschriften, en de correlatie met wat er over voedingssupplementen in verschijnt. De resultaten waren statistische significant, én ontluisterend!

Trefwoorden

Zelfs na het hele arsenaal van de reguliere therapie, inbegrepen chemo en bestraling, blijken er toch vaak ‘tumorinitiërende’ cellen te overleven, die dan weer zorgen voor recidiven.

Trefwoorden

Een overweldigende hoeveelheid literatuur toont aan dat foliumzuur gedurende de eerste weken van de zwangerschap levensbelangrijk is voor de neuronale ontwikkeling van de foetus: de meeste NTD of neuraalbuisdefecten ontstaan tijdens de erste vier weken, daarna komt suppletie te laat. Maar dit blijkt niet alleen te gelden voor het perifere neurale systeem, maar ook voor de centrale neuronale ontwikkeling. Een foliumzuurtekort in de vroege zwangerschap blijkt ook gelinkt aan het ontwikkelen van ADHD bij het kind.