Voedingsadvies in het spreekuur
Voedingsadvies in het spreekuur

Het grote excuus van artsen om géén navraag te hoeven doen naar voedingsgewoonten van hun patiënten is: “Ik heb daar geen tijd voor.” Een andere opmerking waarachter collega’s zich vaak blijken te verschuilen is: “Zo belangrijk is dat ook allemaal niet, het is niet evidence-based dat het veel uitmaakt.” De werkelijke reden is misschien wel gebrek aan kennis. In de tijd dat ik een studie volgde tot arts (1982 – 1989) was voeding een non-issue tijdens de opleiding. De enige zaken waar zijdelings aandacht aan besteed werd, waren dat je van eieren eten een te hoog cholesterol kreeg en dat te veel zout eten een hoge bloeddruk zou veroorzaken. Gynaecologen adviseerden in die tijd geregeld een zoutloos dieet bij hoge bloeddruk in de zwangerschap.

Beste bezoeker, u heeft geen toegang.

Enkel (web)abonnees hebben toegang tot tijdschriftartikelen. Het webabonnement is nog in de maak.

U kunt zich wel alvast (gratis) registreren en tal van andere webartikelen raadplegen!