Uw schildklier is een beetje ontstoken, maar dat geeft niet

Psychisch?

De huisarts en internist vertellen: “Uw schildklier is helemaal in orde, de thyrax doet zijn taak en uw bloedwaarden zien er uitstekend uit, dus uw klachten komen niet door een trager werkende schildklier.” En ervaart de patiënt alle symptomen van hypothyreoïdie en Hashimoto-thyreoïditis. Zijn de klachten dan toch psychisch, zoals de huisarts vaak aangeeft, of is er wel degelijk sprake van een niet goed functionerende schildklier?

Is de reguliere bloedtest test volledig?

Tijdens deze workshop zal worden ingegaan op de symptomen van hypothyreoïdie en Hashimoto en de relevantie van bloedtesten. Wat wordt er regulier getest en is dat wel compleet? In deze workshop wordt besproken welke bloedwaarden er niet mogen ontbreken met als doel om een goed beeld te krijgen van het functioneren van de schildklier en welke rol de lever hierin speelt. 

Wat te doen bij Hashimoto?

Een orthomoleculaire oplossing en het belang van gezonde voeding en leefstijl bij Hashimoto worden natuurlijk ook besproken tijdens deze workshop.

Over de spreker

Olivia Krom is orthomoleculair therapeut, natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige. Zij heeft al een aantal jaren een eigen praktijk en is werkzaam voor stichting OrthoKennis.