TIMM Health Care

Timm Health Care, dé kennisspecialist op het gebied van complementaire zorg.
Sinds 1997 richt Timm Health Care zich op het informeren van klanten over voornamelijk fytotherapeutica en voedingssupplementen. Sinds 2008 bestaat er een mooie samenwerking met Health Benefits 08.

Holland Pharma/Varuvo is onze partner voor de verkoop van alle producten.

Productinhoudelijke vragen kunt u stellen aan één van onze productspecialisten of door een mail te sturen naar info@timmhealthcare.nl.

Met vragen over de inkoop van producten kunt u contact opnemen met:

Holland Pharma
088 990 86 00 of www.hollandpharma.nl.

Varuvo
088 990 86 76 of www.varuvo.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste (product)nieuws? Meld u aan voor onze nieuwbrief (even naar beneden scrollen).

 
PRODUCT IN DE SCHIJNWERPERS:


RESVERATROL 200 VAN SUPPLEMED

Foto

 

Resveratrol 200


ONZE MERKEN:


DELIMA FEMININ
Foto van

Oestrogeen heeft in het vrouwelijk lichaam o.a. een belangrijke functie bij de regulering van de vochtigheid van het vaginale slijmvlies. In het begin van de overgangsjaren neemt de oestrogeenproductie en daarmee de van nature aanwezige vochtigheid in de vagina af.

Dit heeft mogelijk een verstoring van de opbouw en de instandhouding van de vaginale flora tot gevolg. De gevolgen kunnen zijn: regelmatig terugkerende urineweginfecties, pijnlijke kloofjes en problemen met de glijwerking tijdens geslachtsgemeenschap.

Als glijmiddel lost de ovule ongemerkt op en heeft het na een paar minuten al effect. De kracht van de hoogwaardige plantaardige oliën in Delima Feminin geeft direct een ongeëvenaard goed gevoel. Dit bevordert de onbezorgdheid en levenskwaliteit van vele vrouwen.

Aanbod en bestellen
________________________________________

Foto van

DEPYRROL

Voorziet het lichaam bij HPU van de specifiek noodzakelijke extra mineralen en vitamines. HPU is de status waarbij het lichaam een bepaalde stof, HPL-complex genaamd, in de urine uitscheidt. Deze uitscheiding, die bij belasting toeneemt, gaat gepaard met verlies van voornamelijk zink en pyridoxaal-5-fosfaat (actieve vitamine B6). HPU komt meer bij vrouwen dan bij mannen voor.

Aanbod en bestellen

------------------------------------------

Fytomed | De Natuur maakt het Beter | Ontdek de Wereld van Fytomed

FYTOMED

Fytomed is een serie hoogwaardige fytotherapeutica (kruidenpreparaten).
De term fytotherapie luidt vertaald “genezen door middel van planten”. Het beginsel van de fytotherapie is dat de geneeskrachtige stoffen zo mogelijk steeds in dezelfde natuurlijke verhouding worden toegediend, zoals ze ook in de plant voorkomen.

De keuze van het fytotherapeuticum gebeurt veelal op grond van soms eeuwenoude ervaring met de eigenschappen van een plant bij bepaalde klachten. Op basis van deze gegevens, veelal vastgelegd in bibliografieën en de voortgaande ontwikkelingen binnen de biochemie, is steeds meer kennis ontstaan over de toepassingsmogelijkheden en overige farmacologische gegevens.

De producten uit de Fytomed serie bewijzen al jarenlang hun waarde in de praktijk. Uiteraard is hierbij belangrijk dat de adviesdoseringen en de waarschuwingen voor gebruik, zoals deze per product worden vermeld, in acht worden genomen.

De volledige Fytomed serie wordt biologisch geteeld en geproduceerd. In de biologische teelt wordt gewerkt met zo weinig mogelijk milieubelastende middelen en methoden, waarbij het bodemleven centraal staat. Kunstmest (of drijfmest) en pesticiden, die het bodemleven verstoren of vernietigen, zijn daarom binnen de biologische teelt verboden. In deze duurzame landbouw wordt gepoogd de synergie met het bodemleven maximaal te benutten. Indien juist toegepast, verbetert de bodemvruchtbaarheid en dus ook de opbrengst, jaar na jaar.

Meer informatie

-----------------------------------

TIMM Health Care | Voedingsgeneeskunde

HOMEØCARE

Homeopathie is een niet meer weg te denken, risico-arme geneeswijze. Om erkenning als professionele geneeswijze te verkrijgen heeft TIMM Health Care een eigen lijn producten ontwikkeld en laten registreren. Dankzij de registratie is er absolute zekerheid over de kwaliteit, veiligheid en beschikbaarheid.
Kwaliteit: alle bestanddelen, het eindproduct en het fabricageproces zijn volledig gecontroleerd, volgens GMP-normen
Veiligheid: de bestanddelen zijn 100% zuiver en in voor de mens veilige hoeveelheden. Dus ook voor kinderen, ouderen en vrouwen die in verwachting zijn. Beschikbaarheid: er zijn 12 geregistreerde HOMEØCARE-producten op de markt.

Aanbod en bestellen

---------------------------------------------------

PEKANA

PEKANA

Pekana is een modern, GMP-gecertificeerd productiebedrijf. Het zo goed als volledig internistisch geneesmiddelenprogramma bevat meer dan 80 holistische, homeopatisch-spagirische specialiteiten in vloeibare en topische, farmaceutische vorm.

Pekana is één van de weinige bedrijven waarvan het spagyrische productieproces in de eerste Duitse homeopathische farmacopee werd geregistreerd. Alle Pekana producten in Nederland zijn geregistreerd.

Aanbod en bestellen

-----------------------------------------------

Timm Health Care Producten – Phytotherapy Supplements Homeopathy

SUPPLEMED

Supplemed is een Nederlands merk met lokaal ontwikkelde en geproduceerde voedingssupplementen op basis van GMP kwaliteit. Analyse van de natuurgeneeskundige en orthomoleculaire praktijk heeft een bron van kennis opgeleverd voor de Supplemed nutraceuticals. Ze bevatten vitaminen, mineralen, sporenelementen en phytochemicals in een optimale samenstelling en doseringsvorm.
De filosofie achter het merk Supplemed is eenvoudig. Aanvulling van vitamines, mineralen en andere lichaamseigen bouwstoffen zijn een noodzaak voor een gezond en kwalitatief leven. Supplemed biedt op de natuur gebaseerde oplossingen voor gezondheidsproblemen.

Supplemed richt zich op deze behoeften en heeft daarbij een aantal kerncriteria opgesteld:
Kwaliteit: de producten worden in een GMP omgeving geproduceerd. Supplemed producten spelen in op nieuwe inzichten en bewezen formules. Op die manier krijgt de patiënt / consument steeds een uniek product.

Zekerheid: als voorschrijver of als verkooppunt wilt u maar één ding. Een tevreden patiënt of klant. Supplemed producten bieden die zekerheid.

Prijs: op basis van inhoud en dagelijks gebruik zijn de Supplemed producten uiterst redelijk van prijs. Gekeken wordt naar gebruiksgemak. Daar waar mogelijk beperkt de inname zich tot eenmaal daags.

Uitstraling: Supplemed is schoonheid in eenvoud. Een vertrouwd klassieke uitstraling die staat voor betrouwbaarheid. De boodschap naar de consument is: ‘Als de inhoud telt’.

Aanbod en bestellen