Onbegrepen klachten door de aanwezigheid van de biofilm in de darm

In de lezing zal Marion Schaatsbergen diep ingaan op het ontstaan van de biofilm in de darm. Medisch wetenschappelijk is vastgesteld dat het bestaan van de biofilm de oorzaak is van veel ziektes. Toch is het bij zowel artsen als therapeuten vrijwel onbekend dat deze biofilm ten eerste bestaat en ten tweede hoe deze het optimaal functioneren van de darmen verhindert. Dit kan veel moderne welvaartziektes tot gevolg hebben.

De biofilm geeft niet alleen klachten die tot echte ziektes kunnen leiden, maar ook een scala aan klachten die vaak door artsen en therapeuten niet echt kunnen worden gelabeld. Meestal weten de natuurgeneeskundig therapeuten wel dat veel ziektes en klachten vanuit de darm worden veroorzaakt, maar men beschikt vaak niet over de kennis dat het de biofilm is die aan de oorsprong van deze problemen ligt. Dit zorgt ervoor dat bepaalde onbegrepen klachten niet of slechts deels worden opgelost.

Marion Schaatsbergen zal ook tonen welke ingrediënten werkzaam zijn om de biofilm op zeer eenvoudige wijze te verwijderen en hoe men daarna de darmwand volledig kan herstellen. Dit kan met middelen die helaas bij vrij weinig therapeuten bekend zijn, maar zo effectief zijn dat ze eigenlijk niet over het hoofd mogen worden gezien.

Over de spreker

Marion Schaatsbergen is 35 jaar natuurgeneeskundig therapeut en heeft de Stichting Nutrikennis opgericht. Gedurende haar uitgebreide carrière in de natuurgeneeskunde heeft zij zich toegelegd op gezondheidsproblemen vanuit de darmproblematiek en de meest effectieve wijze om deze problematiek op te lossen en te herstellen. Hiervoor heeft zij grote ontdekkingen gedaan over de tot nog toe algemeen onbekende oorzaak van de meeste darmproblemen, namelijk de biofilm. Via Stichting Nutrikennis wil zij zoveel mogelijk therapeuten bereiken en informeren over dit fenomeen.