Natura Foundation | Webinar Vermoeidheid: oorzaken & integrale behandeling
Webinar

It's all about energy. Heb je te weinig energie, dan word je moe. In dit webinar staat de energieproductie van het lichaam centraal. Op welke manieren kunnen we energie produceren? Hoe komt het dat een grote groep mensen een chronisch energietekort ervaart? Welke invloed heeft dit op het herstel en gezondheid? Je leert hoe je de aanmaak en de verdeling van energie kunt herstellen en optimaliseren zodat chronische vermoeidheid verdwijnt. 

Chronische vermoeidheid als gevolg van een energietekort is een veel voorkomend probleem in de huidige maatschappij. Mensen worden in hun dagelijks functioneren beperkt. Vaak is er sprake van een verstoorde productie en verdeling van de energie. In dit webinar gaan we op zoek naar de oorzaak van de chronische vermoeidheid en bespreken we de oplossingen met behulp van integrale interventies.   

Om energie te produceren heeft ons lichaam brandstof nodig. Ons lichaam kan op meerdere manieren energie maken uit voeding. Hoe energiek of vermoeid we ons voelen, hangt af van het gemak waarmee ons lichaam energie kan produceren, de flexibiliteit van het lichaam om verschillende soorten brandstof te gebruiken en de hoeveelheid energie die het lichaam op een bepaald moment nodig heeft. Bij aanhoudende vermoeidheid is er vaak iets aan de hand: het lichaam krijgt iets niet opgelost waardoor er aanhoudend meer energie wordt gebruikt. In dit webinar kijken we naar de oorzaken en de oplossingen.  

In dit webinar behandelen we:
- Hoe de omzetting van brandstof naar energie optimaal verloopt 
- Wat het belang is van metabole flexibiliteit en hoe je dit kunt verbeteren 
- Hoe een chronisch actief immuunsysteem en chronische stress leiden tot chronische vermoeidheid 
- Hoe je de oorzaak van chronische vermoeidheid kunt achterhalen en oplossen 

Na dit webinar weet je: 
- Hoe het energiemetabolisme in ons lichaam werkt 
- Wat oorzaken kunnen zijn van chronische vermoeidheid 
- Hoe je chronische vermoeidheid kunt verminderen door deze oorzaken aan te pakken 
- Welke stappen je kunt zetten in je behandeling waardoor je cliënt op korte en lange termijn meer energie krijgt