Mind your Genes - antwoorden op onbegrepen klachten uit je eigen DNA

De algemene opvatting is: we zijn allemaal anders en dus uniek. Is het dan niet mooi om iedereen de behandeling te geven die exact bij de persoon past? De toepassingen op het gebied van genetica gaan als een speer en de laatste jaren wordt er veel ontdekt op het gebied van de relatie tussen DNA en voedings- en leefstijlinterventies. Vanuit DNA is veel af te leiden op het gebied van stressrespons, trainingsroutines, herstel, leefstijlfactoren en voeding. Kan je genetische blauwdruk antwoord geven op langdurig onbegrepen klachten? Dirk Zoutewelle spreekt vanuit ervaring als hij zegt: “Door een selectie te maken van relevante SNP’s kunnen somatisch onverklaarbare klachten vanuit de kern worden verklaard.”

Zoutewelle is ervan overtuigd dat kennis van genetica een brug slaat tussen voedingsgeneeskunde en het huidig medisch landschap en verwacht een explosieve toename in het gebruik van genetische informatie ten behoeve van maatwerk in de (preventieve) gezondheidszorg. Door het bepalen van de genetische codering van o.a. methyleringsgenen, stresshormoonrespons, ontstekingsgevoeligheid, tolerantie voor gluten en lactose en de reactie op macro- en micronutriënten, kun je komen tot de meest persoonlijke behandeling.

Laat je inspireren door de ervaring van spreker Dirk Zoutewelle en door de kennis uit het gebied van nutrigenomics. Van de wetenschappelijke status van nutrigenomics tot enkele voorbeelden uit de praktijk. Onbegrepen klachten? Leer er maar NIET mee leven!

Over Dirk Zoutewelle

De expertise van Dirk Zoutewelle ligt in het vertalen van gezondheidswetenschappelijke ontwikkelingen naar het optimaliseren van de biochemie, m.b.v. voeding, leefstijl, suppletie en nutrigenomics. Momenteel studeert hij nog aan de Open University in Milton Keynes, UK, aan de Health Science departement. Hij studeerde eerder orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde, PNI en tal van aanverwante studies. Nu, met meer dan 20 jaar ervaring in het verbinden van systemen in het menselijk lichaam, een omvangrijke hoeveelheid klinische gegevens en laboratorium data, behandelt en coacht hij met zijn team van complexe aandoeningen tot topsporters. Kortom van beter herstellen tot optimaal presteren. Niet onbelangrijk in relatie tot deze presentatie, Zoutewelle heeft ruim 2000 DNA-profielen besproken, geëvalueerd, en vertaald naar effectieve behandelstrategieën. Zoutewelle is tevens de grondlegger van CellCare Health Group en recentelijk van GeneCoach.