Humus- en fulvinezuur als natuurlijke ontgifters

Dankzij wetenschappelijk onderzoek is er bekend dat het gebruik van humus- en fulvinezuur (humussubstanties) kan leiden tot allerlei positieve gezondheidseffecten, waaronder een verbeterde darmgezondheid. Dit wordt bereikt dankzij de antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen van deze producten. 

Het gebruik van humus- en fulvinezuur is veilig in gebruik en wordt gezien als een natuurlijke manier van ontgiften. Humussubstanties hebben een grote bindingscapaciteit, wat onder andere zorgt voor een neutraliserend effect op toxines, geproduceerd door bacteriën (82 %) en het absorbeert zware metalen, nitraat, fluoriden en organisch fosfaat in ons lichaam. Ook zijn humussubstanties in staat verschillende concentraties van glysofaat op de bacteriën in ons maagdarmkanaal te neutraliseren en kan het juist de voor ons belangrijke mineralen binden en weer afgeven aan ons lichaam. Dit zorgt voor een verbeterde opname van de voedingsstoffen. 

Daarnaast zijn humussubstanties in staat om mycotoxines uit ons eten te binden waardoor het schadelijke effect hiervan wordt verlaagd. Ook vermindert het de algehele stress in het lijf. In deze workshop zal Harry de Wild u meer vertellen over humus- en fulvinezuur en de werking hiervan in de praktijk. Dit zal hij, onder andere, doen aan de hand van een aantal casussen waarbij humus- en/of fulvinezuur is ingezet. 

Harry de Wild, directeur

Zeven jaar geleden kwam Harry de Wild, directeur van BioAg Europe in aanraking met humus- en fulvinezuur. Met name door zijn hond zag hij redelijk snel de werking van fulvinezuur. Hierdoor werd hij geraakt en was verbaasd dat de producten onbekend zijn/waren terwijl er in de literatuur positief over wordt gesproken. Er is toen, in samenwerking met een aantal universiteiten en hogescholen, een aantal onderzoeken opgestart bij landbouwhuisdieren om deze resultaten uit de literatuur te toetsen. Ook de veelvuldige studies vanuit China en de voormalige Oostbloklanden geven meer informatie over de werking van humus- en fulvinezuur bij de mens, met name over de invloed op de darmen. Veel therapeuten, artsen en hun cliënten hebben deze positieve werking van humus- en fulvinezuur al mogen ervaren. 

Het motto is: gezonde bodem, gezond gewas, gezonde dieren, gezond mens!