Het zelfherstellend vermogen activeren begint met voeding! De basisinterventie bij onbegrepen klachten

We weten allemaal dat voeding de basisinterventie in de praktijk zou moeten zijn. Toch vinden veel behandelaars het echter lastig om voeding en leefstijl in te passen in hun (toch al volle) praktijk. We leven niet meer in lijn met de natuur en dit bepaalt ons functioneren. Meer bewerkte voeding, minder beweging en meer stress heeft ertoe geleid dat het zelfherstellend vermogen van veel mensen onder druk staat. Daardoor ontstaat er onbalans. Dit kan leiden tot veel onbegrepen klachten.

En waar begin je dan als behandelaar?

De meest voorkomende klachten vragen telkens weer om dezelfde aandachtspunten; Herstel van darmen, buikvet, verbranden en het aanvullen van tekorten. Deze drie punten vormen de basisinterventie in de gezondheidszorg.

Dit kan in eenvoudige stappen:

  1. Rust: geef de cellen rust door tekorten aan te vullen
  2. Reinheid: herstel begint bij gezonde darmen
  3. Regelmaat: minimaal één keer per jaar ontgiften op celniveau door het voedingspatroon aan te passen

Het doel is de cliënt aan te moedigen om voeding en leefstijl primair onderdeel te maken van hun leven. Onder het motto “mensen helpen zichzelf te helpen” en voeding weer centraal te zetten in de spreekkamer. Dit betekent effectief samenwerken met de cliënt! We bereiken zo meer met minder. 

Bent u op zoek naar handvatten voor u en uw cliënten om voeding en leefstijl bij u in de praktijk vorm te geven? Op een eenvoudige manier, zelfstandig toe te passen in elke gezinssituatie en voor de cliënt financieel laagdrempelig? Dan bent u van harte welkom op onze workshop waar we het 3Careconcept bespreken. Het concept is ontstaan vanuit jarenlange ervaring als voedingstherapeuten. Samen zorgen we beter!

Vitaliteit begint met een schoon lichaam, vrij van onnodige vetreserves en afvalstoffen.

Over de spreker

Coby Bouwkamp-ten Kate en Alda Dekker-ten Kate geven samen vorm aan het 3Care concept. In de praktijk heeft Alda de dagelijkse leiding en verzorgt de consulten. Coby is gespecialiseerd in het geven van lezingen over voeding en gezondheid en houdt zich bezig met de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied, zodat we in de praktijk de cliënten met de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen kunnen adviseren.

Coby en Alda zijn als therapeut opgeleid in o.a. de volgende disciplines:

  •  Voedingsgeneeskunde
  •  Orthomoleculaire geneeskunde volgens PNI
  •  Evolutionaire geneeskundN
  •  Sport en PsycN

Mensen helpen het beste uit zichzelf te halen is misschien wel het mooiste in het dagelijkse werk. 3Care Cell Protection bouwt een brug tussen cliënten en behandelaars met het doel de gezondheidszorg terug te brengen naar een gezonder en betaalbaar niveau.