Cressana Nederland

Waterkers Cressana®

Ruim 30 jaar geleden herstelde Cressana® heel zorgvuldig de kweekbedden van een oude waterkerskwekerij op een natuurlijke helling in het hartje van de Zwalmstreek(Oost-Vlaanderen, België). De plek is ideaal voor de teelt van waterkers door de voortdurende toevoer van zuiver bronwater.  Door eveneens de bodem goed te verzorgen zijn inmiddels ideale groeiomstandigheden gecreëerd. De Waterkers van Cressana® wordt biologisch geteeld, onder controle van TUV-Nord-Integra.

Vandaag is Cressana uitgegroeid tot een modern en professioneel familiebedrijf dat nog steeds de eigen waterkers teelt, maar er ook al jarenlang zelf gezondheidsproducten van BIO-kwaliteit mee produceert. Cressana® investeerde hiervoor in een productie-eenheid die perfect geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving. Het werd een moderne infrastructuur uitgerust met apparatuur voor vriesdrogen en het vullen van capsules. 

Vriesdrogen waterkers Cressana®

Milde vriesdroogtechniek garandeert behoud van kwaliteit. 

Om de inhoudsstoffen van waterkers zo goed mogelijk te bewaren ontwikkelde Cressana® een vriesdroogtechniek onder lage temperatuur. Tijdens dit procedé wordt de koudeketen die de versheid en houdbaarheid van de waterkers garandeert nooit onderbroken. 

Waterkers bevat tal van temperatuurgevoelige bestanddelen (waaronder PEITC, myrosinase, chlorofyl) die met de unieke productiemethode van Cressana® optimaal bewaard blijven. Vooral PEITC en myrosinase zijn uiterst gevoelig voor afbraak.

Bij onzorgvuldige behandeling van waterkers worden deze actieve stoffen vernietigd. Daarom zijn droogtechnieken waar warme lucht bij komt kijken(luchtdrogen, tunneldrogen, sproeidrogen) eigenlijk niet geschikt voor dergelijk gezondheidsproduct. Leer hier meer over de Cressana® kwaliteit.

Concentraten in capsules bij Cressana® zijn zuiver en puur. 

Behalve waterkers worden bij Cressana® ook nog andere concentraten gevriesdroogd (bosbes, rode biet, …) en gecapsuleerd.  In tegenstelling tot de meeste andere voedingssupplementen is de inhoud van de capsules van Cressana® bij alle producten 100% puur zonder enige toevoeging. Geen vulmiddel, bewaarstoffen, antiklontermiddel, kleurstoffen of andere additieven.  Het gebruik van zuivere natuurlijke grondstof is een prioriteit voor een optimale kwaliteit en opneembaarheid (biodisponibiliteit). De capsules worden vervaardigd uit GGO-vrije maïscellulose

 

Missie Cressana®