Chi International

Chi Oorsprong

Over de hele wereld groeien op dit moment de bloemen, kruiden, planten en bomen die ons later dit jaar de kostbare essentiële olie geven. Chi Natural Life is al meer dan 40 jaar verbonden met de wereldwijde natuur. Over de hele wereld selecteren wij de beste, 100% natuurlijke grondstoffen voor onze producten. We werken enkel met de meest recente oogsten, direct van de boer of producent die vaak en wanneer mogelijk van biologische kwaliteit zijn. Als merk focussen wij ons al sinds 1979 op het ontwikkelen van natuurzuivere en eerlijke producten voor de gezondheid van mens en dier. 

In elk proces is het bewaken en controleren van onze kwaliteit onze eerste prioriteit. Het mooie van deze grondstoffen is dat zij in het land van herkomst in veel gevallen een geweldige geschiedenis hebben. In vele culturen zijn grondstoffen zoals essentiële oliën, vette plant oliën en hydrolaten een belangrijk onderdeel van de plaatselijke samenleving en economie, mensen zijn ervan afhankelijk voor gezondheid en lichaamsverzorging. Wij geven jou de garantie van 100% natuurzuivere essentiële oliën, plantoliën, hydrolaten en natuurproducten, zonder toevoegingen sinds 1979.

Ontdek op de onderstaande wereldkaart waar een aantal van onze oliën vandaan komen. Klik op de kaart voor een vergroting. Via de onderstaande video nemen we je graag mee op reis naar onze boeren over de hele wereld.

Kwaliteit 

Bij een etherische olie zou je de eigenschappen, geur en werking kunnen vergelijken met wijnen, ze zijn afhankelijk van tal van factoren zoals klimaat, bodemgesteldheid, luchtkwaliteit, expertise van de boer, correcte manier van destillatie en de wijze van bewaren. Vroeger kwamen de beste wijnen uit Frankrijk en Italië, maar dit idee is inmiddels achterhaald. Dit geldt natuurlijk ook voor essentiële oliën. Lavendel moest uit Frankrijk komen, maar inmiddels weten we dat er ook een goede kwaliteit lavendel uit de rozenvallei in Bulgarije komt.  

We kopen direct bij de boer of producent in om optimale versheid, zuiverheid en kwaliteit te kunnen garanderen. Omdat wij alleen voor de hoogste kwaliteit gaan, kan het voorkomen dat een product niet geleverd kan worden als de beste en/of biologische kwaliteit niet beschikbaar is. Als het een jaar is geweest met een verandering qua weer, bijvoorbeeld veel meer zon of veel meer regen, kan het zijn dat de oogst lager is. Vaak betekent dit ook een mindere kwaliteit. Daarom beoordelen we bij Chi altijd verschillende batches van verschillende boeren en kiezen we de beste kwaliteit van dat moment.

https://youtu.be/6rViaHBxS6g

Ontmoet onze boeren  

Naast dat onze oliën van hoge kwaliteit zijn geldt dat ook voor onze samenwerking. Wij willen weten waar het plantmateriaal vandaan komt en hoe de boer werkt. Door onze ervaring in de markt hebben wij veel unieke contacten in de wereld als het gaat om boeren en leveranciers. Deze boeren ontmoeten we regelmatig op beurzen en we reizen er zelfs naartoe. Zo zijn we in juni 2019 met ons team naar onze lavendelboer in de Provence gereisd en maakten we de oogst en destillatie van dichtbij mee. Op FacebookInstagram en in onze mailing delen we regelmatig foto’s van de boeren, velden en het oogsten.

Cultivar, wild of bio? 

We hebben een drietal verschillende soorten etherische olie: cultivar, wild en bio. De voorkeur voor een kwaliteit kan persoonlijk zijn, of de geur kan de doorslag geven: 

Cultivar zijn gecultiveerde planten, afkomstig van één van onze boeren. Het zijn geen biologisch gecertificeerde oliën, maar dit wil niet zeggen dat de kwaliteit minder is of dat ze per definitie niet biologisch zijn. Sommige van onze boeren zijn te klein om zich te laten certificeren of zijn de kosten hiervoor simpelweg te hoog. 

Wild wil zeggen dat het plantenmateriaal in het wild is verzameld met toestemming van de regionale overheden. Uiteraard worden alle oliën door middel van laboratorium onderzoek gecontroleerd. 

Bio geeft aan dat een olie biologisch is gecertificeerd. Chi is sinds 1993 onder nummer 1579 aangesloten bij de SKAL, een onafhankelijke door de Nederlandse overheid gecertificeerde organisatie. De SKAL controleert producten op biologische oorsprong en verwerking. Hiervoor kan een biologisch keurmerk worden geven. Het SKAL-lidmaatschap stelt ons in staat deze biologische kwaliteit producten te voeren wanneer deze beschikbaar zijn.